MS MX3 Španělsko – Stříbrná radost Martina Žeravy

Po dvou dvanáctých místech z úvodního podniku MS se Martin Žerava (Honda) prosadil mezi absolutní světovou špičku, a první jízdu dokončil na skvělém druhém místě. Také v druhé jízdě se vešel mezi první desítku, skončil devátý, a celkově skončil čtvrtý ve velké ceně Španělska. Také náš druhý zástupce Vojtěch Brumla (Kawasaki) byl úspěšný, a vydoloval dva body za 19. místo v druhé jízdě.

Nejrychlejší kvalifikační čas patřil vedoucímu muži průběžného pořadí Francouzi Julienu Vannimu (Honda), před krajanem Pierrem Renetem (Suzuki) a Italem Alexem Salvinim Husqvarna). Náš Martin Žerava se kvalifikoval devátým časem, a Vojta Brumla až dvacátým prvním časem.
V první jízdě se Martin Žerava představil ve vrcholné formě, když vyrazil jako první, a celé první kolo držel celou světovou špičku v šachu. Posléze byl překonán Julienem Vannim, který nedal nikomu šanci, a cílem proskočil jako první. Martin Žerava udržel druhé místo, a na stupních vítězů je doplnil mocně dotahující Alex Salvini. Nejlepším domácím jezdcem byl, bývalý tovární jezdec KTM, šestý Alvaro Lozano (Yamaha). Vojtěch Brumla skončil, za bodovanou dvacítkou, na 25. místě.
Do druhé jízdy vyrazil jako blesk, Dán Nicolai Hansen (Suzuki), ale dlouho se z prvního místa neradoval, když vedení převzal Julien Vanni. Hansen postupně ztratil několik pozic, a v cíli byl odmávnut jako pátý. Domácí Alvaro Lozano, hnaný horkokrevnými diváky, překonával jednoho soupeře za druhým, a nezadržitelně postupoval vpřed. Ujal se vedení, které udržel až do cíle. Alex Salvini zaspal na startu, a musel se probíjet startovním polem až na konečné druhé místo před Vanniho. Martin Žerava dokončil druhou jízdu jako devátý, a Vojtěch Brumla letos poprvé bodoval 19. místem.
Velkou cenu Španělska celkově vyhrál, leader průbězného pořadí, Julien Vanni, který letos neskončil hůře, než třetí. Druhou příčku celkové kvalifikace drží spolehlivý Pierre Renet bodující dvakrát pátým místem. Martin Žerava zaznamenal super víkend, a celkovým čtvrtým místem, se posunul na průběžnou 7. příčku. Naopak loňský mistr světa Sven Breugelmans by na španělskou velkou cenu raději zapomněl, nezískal ani bod, a propadl se ze třetího až na jedenácté místo průběžné klasifikace.

Výsledky:

1. jízda
1. Julien Vanni FRA Honda
2. Martin Žerava CZE Honda
3. Alex Salvini ITA Husqvarna
25. Vojtěch Brumla CZE Kawasaki

2. jízda
1. Alvaro Lozano ESP Yamaha
2. Alex Salvini ITA Honda
3. Julien Vanni FRA Honda
9. Martin Žerava CZE Honda
19. Vojtěch Brumla CZE Kawasaki


Celková klasifikace MS MX3 Španělsko
1. Julien Vanni FRA Honda 45 b.
2. Alex Salvini ITA Husqvarna 42 b.
3. Alvaro Lozano ESP Yamaha 40 b.
4. Martin Žerava CZE Honda 34 b.
22. Vojtěch Brumla CZE Kawasaki 2 b.


Průběžné pořadí po druhém podniku MS MX3

1. Julien Vanni 90 b.
2. Pierre Renet 62 b.
3. Antti Pyrhonen 57 b.
7. Martin Žerava 52 b.
29. Vojtěch Brumla 2 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist