MS MX3 Španělsko – Bez účasti českých reprezentantů

Velkou cenu Španělska zcela ovládl domácí jezdec Jonathan Barragan, devátý jezdec průběžného pořadí nejprestižnější třídy MX1, a napodobil tak Francouze Sebastiana Pourcela (vyhrál obě jízdy ve Francii) a Itala Cristiana Beggiho (vyhrál obě jízdy v Itálii). Tento závod byl posledním pro velice populárního Španěla Javiera Garcia Vica (Honda), vicemistra světa 2003 ve třídě MX3, který zde ukončil svojí bohatou kariéru.

Další zajímavostí, která je ovšem pro českého fanouška velmi smutná, je neúčast českých reprezentantů. Přední jezdci MS MX3 Jan Zaremba a Martin Žerava jsou zraněni z předchozí Velké ceny Portugalska.
Kvalifikaci vyhrál Jonathan Barragan, který nahradil v týmu KTM JM Racing zraněného Alvara Lozana. Carlos Campano (Yamaha) skončil druhý, a byl jedním ze 6 Španělů v první desítce kvalifikace. V poslední kvalifikaci, své motokrosové kariéry, obsadil Javier Garcia Vico páté místo. Belgičan Patrick Caps (Kawasaki) zajel velmi rychlé kolo, které ho katapultovalo na třetí místo. Čtvrtý byl Cristian Beggi (Honda) , a až patnáctý skončil, kandidát na titul, Sven Breugelmans (KTM).

Start 1. jízdy byl velice napínavý, a vyzněl nejlépe pro domácího Carlose Campana.

Druhý vystartoval Javier Garcia Vico, ale toho mocné dotahoval , a následné i předjel Jonathan Barragan. Do konce 1. jízdy probíhal souboj mezi Berraganem a Campanem, a až dvě kola před cílem získal Jonathan Barragan náskok, a vítězně projel cílem. Trojici doplnil Francouz Christophe Martin (Husqvarna), čtvrté místo patřilo vedoucímu jezdci MS MX3 Cristianu Beggimu. První jízda nevyšla druhému jezdci MS Svenu Breugelmansovi, a kvůli pádu jízdu nedokončil. Javier Garcia Vico skončil v poslední jízdě svojí kariéry, v druhé jízdě nestartoval, na 7. místě, a celkově byl na 15. místě.
Druhá jízda byla opět ve španělské režii, kdy na prvních dvou místech se nic nezměnilo.
Sven Breugelmans si spravil chuť třetím místem, a v průběžném pořadí neztratil moc bodů na vedoucího Itala Beggiho.
Cristian Beggi si, 4. místem v první jízdě, udržel první místo v průběžném pořadí, a vede o šestnáct bodů před Svenem Breugelmansem. Christophe Martin figuruje na třetím místě, Patrick Caps je čtvrtý, a Thomas Allier (Husqvarna) je pátý.

Jan Zaremba klesl na sedmé místo, Martin Žerava opustil první desítku, a je jedenáctý. Martin Michek (Honda), který se nezúčastnil již třetího závodu v řadě, se propadl na 15. místo, a další chybějící Jan Brabec (Yamaha) je na 45. místě.
Přejme našim reprezentantům brzký návrat do MS MX3, kdy opět budou bojovat se světovou elitou o přední příčky MS.

Příští podnik MS MX3 hostí Chorvatsko, Mladina, již 8. června.


1. jízda:
1. Jonathan Barragan ESP KTM
2. Carlos Campano ESP Yamaha
3. Christophe Martin FRA Husqvarna

2. jízda:
1. Jonathan Barragan ESP KTM
2. Carlos Campano ESP Yamaha
3. Sven Breugelmans BEL KTM
Celková klasifikace MS MX3 Španělsko:
1. Jonathan Barragan ESP KTM 50 b.
2. Carlos Campano ESP Yamaha 44 b.
3. Christophe Martin FRA Husqvarna 38 b.
4. Cristian Beggi ITA Honda 32 b.
5. Adrian Garrido Gago ESP Yamaha 31 b.

Průběžné pořadí po šestém podniku MS MX3:
1. Cristian Beggi ITA 235 b.
2. Sven Breugelmans BEL 219 b.
3. Christophe Martin FRA 160 b.
4. Patrick Caps BEL 157 b.
5. Thomas Allier FRA 148 b.
7. Jan Zaremba CZE 140 b.
11. Martin Žerava CZE 83 b.
15. Martin Michek CZE 66 b.
45. Jan Brabec CZE 7 b.
Vojtěch Brumla ještě nebodoval

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist