MS MX3 Portugalsko – Jan Zaremba se zranil

Světový šampionát MX3 nám doposud dělal největší radost, neboť čeští reprezentanti okupovali přední pozice, ale pátý podnik v Portugalsku nedopadl podle představ českých fanoušků. Kvalifikace se zúčastnili jen Jan Zaremba (KTM) a Martin Žerava, ovšem ani jeden nenastoupil do nedělního závodu.

Třetí muž MS MX3 Jan Zaremba havaroval na skoku během druhé části kvalifikace, a zlomil si kyčel. Honza je tuto sezónu mimo hru, a bez šance na dobré celkové umístění. Je to pro Zarembu velké zklamání, po výborných výsledcích v předešlých velkých cenách.
Martin Žerava obsadil v kvalifikaci 19. místo, a také nestartoval v nedělním závodě.

Kvalifikaci poprvé vyhrál Španěl Alvaro Lozano (KTM), tovární jezdci Husqvarny Christophe Martin a Thomas Allier zajeli druhý, respektive třetí nejrychlejší čas. Leader celkové klasifikace Ital Cristian Beggi (Honda) bral až 6. umístění v kvalifikaci.
Jedním z největších smolařů nedělního závodu byl Alvaro Lozano, kdy v 1. jízdě nešťastně havaroval z prvního místa, zranil se, a nemohl dále pokračovat v závodě. Šťastným vítězem 1. jízdy se stal jeho stájový kolega Belgičan Sven Breugelmans (KTM), vedoucí jezdec MS MX3 Cristian Beggi byl druhý, a třetí skončil stále se lepšící Belgičan Kristof Salaets (Honda). Dalším smolařem 1. jízdy byl Francouz Christophe Martin, který kvůli technickým problémům musel odstoupit z prvního místa, několik kol před koncem.
Do druhé jízdy nejlépe odstartovali Breugelmans a Francouz Thomas Allier. Vedení převzal Allier, a vítězství si již nenechal nikým vzít. Smolař 1. jízdy Christophe Martin si spravil chuť, a skončil druhý. Beggi a Breugelmans předvedli zajímavý souboj, kdy Beggi byl lepší, a projel cílem na třetím místě.
Celkově opět vyhrál Sven Breugelmans, a stáhl náskok vedoucího Cristiana Beggiho,
v celkovém hodnocení, pouze na 4 body. Allier postoupil celkově na třetí místo, kde vystřídal zraněného Jana Zarembu. Belgičan Patrick Caps (Kawasaki) a jeho krajan Kristof Salaets figuruje na šestém místě.

Naši reprezentanti se bohužel pomalu vytrácejí z čelních pozic MS MX3, kdy v Portugalsku nezískali ani bod. Přejme si zlepšení výkonnosti Martina Žeravy, návrat Martina Michka do kolotoče MS MX3, a brzké uzdravení Honzy Zaremby.

Další podnik MS MX3 se bude konat již tento víkend ve Španělsku.

1. jízda:
1. Sven Breugelmans BEL KTM
2. Cristian Beggi ITA Honda
3. Kristof Salaets BEL Honda

2. jízda:
1. Thomas Allier FRA Husqvarna
2. Christophe Martin FRA Husqvarna
3. Cristian Beggi ITA Honda


Celková klasifikace MS MX3 Portugalsko:
1. Sven Breugelmans BEL KTM 43 b.
2. Cristian Beggi ITA Honda 42 b.
3. Thomas Allier FRA Husqvarna 41 b.
4. Kristof Salaets BEL Honda 35 b.
5. Luis Correira POR Yamaha 32 b.


Průběžné pořadí po pátém podniku MS MX3:
1. Cristian Beggi ITA 203 b.
2. Sven Breugelmans BEL 199 b.
3. Thomas Allier FRA 141 b.
4. Jan Zaremba CZE 140 b.
5. Patrick Caps BEL 133 b.

9. Martin Žerava CZE 83 b.
11. Martin Michek CZE 66 b.
38. Jan Brabec CZE 7 b.
Vojtěch Brumla ještě nebodoval

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist