MS MX3 Francie – Jan Zaremba celkově až sedmý

Až ve čtvrtém podniku motokrosového MS MX3 ve Francii chyběl Jan Zaremba (KTM) na stupních vítězů, a nezopakoval výborné výkony z minulých podniků MS. Po předešlých bodových hodech českých reprezentantů na italské půdě, přišel tentokrát bodový půst, kdy Zaremba skončil dvakrát devátý, Martin Žerava (Honda) jen jednou osmý a Martin Michek dokonce vůbec nestartoval.

Druhá letošní zastávka MS MX3 ve Francii provázelo ideální slunečné počasí, kdy za podpory výborné divácké kulisy 13 000 diváků se výrazně vrátil do hry o titul Belgičan Sven Breugelmans (KTM). Do první jízdy nejlépe odstartoval právě Sven Breugelmans, ovšem startovní pole vedl jen několik kol, potom byl překonán domácím Thomasem Allierem (Husqvarna), a překvapivě i dalším reprezentantem galského kohouta Cyrillem Coulonem (Yamaha). Pořadí na prvních třech pozicích se již do konce 1. jízdy nezměnilo. Jen z osmé pozice, po startu, se na konečné čtvrté posunul Ital Cristian Beggi (Honda). Jan Zaremba skončil překvapivě na 9. místě, a dalším bodovaným byl až dvacátý Jan Brabec (Yamaha),
Až 24. dojel Martin Žerava, jen 8 kol obkroužil Vojtěch Brumla (Kawasaki).
Druhá jízda byla ještě napínavější, a výborní fanoušci viděli raketový start továrních jezdců KTM Breugelmanse a Španěla Alvara Lozana. V průběhu jízdy Lozano havaroval, a bral body až za 16. místo. Na druhé místo se posunul Thomas Allier, ale také upadl dvě kola před cílem, a dokončil 2. jízdu na 7. místě. Druhé místo tedy spadlo do klína Cyrillu Coulonovi. Druhá jízda dopadla lépe pro vedoucího jezdce MS Cristiana Beggiho, který postoupil na konečné třetí místo, a o pouhý bod mu uniklo 3. místo v celkovém pořadí. Další domácí jezdec Christophe Martin si doskočil pro 4. místo. V druhé jízdě nejlépe dopadl Martin Žerava na 8. místě, těsně za ním skončil Jan Zaremba. Ostatní čeští reprezentanti nebodovali – 23. byl Jan Brabec a 9 kol objel Vojta Brumla.

Sven Breugelmans se stal celkovým vítězem Grand Prix ve Francii a je to jeho první celkové vítězství v této sezóně. Cyrille Coulon skončil druhý a Thomas Allier třetí. Další tovární jezdec Husqvarny Christophe Martin zkompletoval celkovým pátým místem úspěšný závod domácích jezdců. Celkově na 7. pozici skončil Jan Zaremba, až 16. Martin Žerava,
a se ziskem jednoho bodu 23. Jan Brabec.
Jan Zaremba klesl v celkovém pořadí na 3. místo, Martin Žerava figuruje na 9. pozici, nestartující Martin Michek je 11., a se sedmi body je na 30. místě Jan Brabec. Vojtěch Brumla ještě letos na body nedosáhl.

Další podnik MS MX3 zavítá do Portugalska 18. května.

1. jízda:
1. Thomas Allier FRA Husqvarna
2. Cyrille Coulon FRA Yamaha
3. Sven Breugelmans BEL KTM

9. Jan Zaremba CZE KTM
20. Jan Brabec CZE Yamaha
24. Martin Žerava CZE Honda


2. jízda:
1. Sven Breugelmans BEL KTM
2. Cyrille Coulon FRA Yamaha
3. Cristian Beggi ITA Honda

8. Martin Žerava CZE Honda
9. Jan Zaremba CZE KTM
23. Jan Brabec CZE Yamaha

Celková klasifikace MS MX3 Francie:

1. Sven Breugelmans BEL KTM 45 b.
2. Cyrille Coulon FRA Yamaha 44 b.
3. Thomas Allier FRA Husqvarna 39 b.
4. Cristian Beggi ITA Honda 38 b.
5. Christophe Martin FRA Husqvarna 32 b.
7. Jan Zaremba CZE KTM 24 b.
16. Martin Žerava CZE Honda 13 b.
23. Jan Brabec CZE Yamaha 1 b.


Průběžné pořadí MS MX3:

1. Cristian Beggi ITA 161 b.
2. Sven Breugelmans BEL 156 b.
3. Jan Zaremba CZE 140 b.
4. Patrick Caps BEL 117 b.
5. Alvaro Lozano ESP 101 b.
9. Martin Žerava CZE 83 b.
11. Martin Michek CZE 66 b.
30. Jan Brabec CZE 7 b.
Vojtěch Brumla ještě nebodoval

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist