MS MX1 a MX2 Itálie – Zvonec a konec

Poslední, patnáctý díl, světového šampionátu drapáků se jel v zemi motocyklům zaslíbených, v Itálii. Letošním držitelům světových primátů, Musquinovi a Cairolimu, se moc nedařilo. Musquin v MX2 bodoval jen jedním druhým místem. Tony Cairoli nedokončil ani jednu jízdu. Jezdci české motokrosové školy se zúčastnili pouze slabší třídy MX2, po zranění se vratil Petr Smitka, Martin Michek dvakrát bodoval, dvakrát čtrnáctý a potěšil, nejen svoje fanoušky, ale i bossy italské TM-ky.

MX2 – Dvakrát nejvýše Roczen

Itálie patřila Roczenovi a vyhrál, co se dalo. Už v kvalifikaci byl nejrychlejší a vyhrál i obě jízdy. V první jízdě mu zdatně sekundoval již jistý mistr Musquin, ve druhé Roczen ujel všem a mohli jej vidět až v cíli. Talentovaný Roczen, letošní mistr Německa prestižního seriálu ADAC, si brousí zuby na titul příští sezónu, jelikož Murvin Musquin balí kufry a sezónu 2011 pojede za mořem. KTM nemusí smutnit, Roczen totiž vyslyšel volání rudého býka (tak jako většina smluvních jezdců Red Bull po úspěšné sezóně - viz. Cairoli) a příští rok pojede právě na oranžovém stroji.
Martin Michek
zažil povedený víkend, sáhnul si dvakrát na body za dvakrát sedmé místo, celkově jich Martin získal čtrnáct a napodobil výkon z domácího Lokte. Martin nastoupil do seriálu slabších MX2 až v Německu a musíme říct, že TM-ka vsadila na dobrou kartu. Martin stihnul získat 38 bodů a figuruje na konečném 24. místě. Dobře rozjetý seriál měl Petr Smitka, v každém podniku bodoval, avšak vše se zhatilo zraněným okem, a Petr stihnul už jen Itálii, 
kde nebodoval, v tabulce naleznete Smíťu jen dvě pozice za Michkem na 26. místě.

1. jízda

1. Ken Roczen Suzuki
2. Marvin Musquin KTM
3. Jeremy van Horebeek Kawasaki
4. Gautier Paulin Yamaha
5. Arnaud Tonus Suzuki

14. Martin Michek TM
Petr Smitka nedojel


2. jízda

1. Ken Roczen Suzuki
2. Steven Frossard Kawasaki
3. Gautier Paulin Yamaha
4. Arnaud Tonus Suzuki
5. Zach Osborne KTM

14. Martin Michek TM
30. Petr Smitka KTM

Konečné pořadí MS třídy MX2 2010

1. Marvin Musquin KTM 635 b.
2. Ken Roczen Suzuki 574 b.
3. Steven Frossard Kawasaki 478 b.

24. Martin Michek TM 38 b.
26. Petr Smitka KTM 33 b.



MX1 - Itálie - Bašta Suzuki

Boje nejlepších motokrosařů si nenechal ujít ani frajer z MotoGP Marco Melandri. A že se bylo na co koukat. Domácí fans museli oželet účast Tonyho Cairoliho, který si ustlal v první jízdě a do druhé nenastoupil.
Stejně jako ve slabších MX2, kde vládla žlutá Suzuki v rukou Roczena, i prestižní MX1 nepoznala jiného vítěze, než na japonské Suze. První jízdu vyhrál, poprvé v sezóně, Steve Ramon a druhou jeho stájový kolega Clement Desalle. Poslední podnik MS, v kariéře, se povedl i Joshua Coppinsovi (Aprilia) a dvakrát se vešel do první desítky, desátým a sedmým místem. Bohužel náš Filip Neugebauer se závodu nezúčastnil a letos startoval jen na sedmi podnicích, ve kterých čtyřikrát bodoval. V konečném zúčtování si zapsal patnáct bodů a obsadil 38. flek.
Motokrosový svět skončil, ovšem úplnou čáru za sezónou udělá až motokros národů v USA 
26. září
, na kterém se ovšem čeští motokrosaři nepředstaví, škoda. Největšími favority jsou pochopitelně domácí amíci v čele s absolutním letošním U. S. mistrem Ryanem Dungeyem.

1. jízda

1. Steve Ramon Suzuki
2. Xavier Boog Kawasaki
3. Sebastien Pourcel Kawasaki
4. Clement Desalle Suzuki
5. Jonathan Barragan Kawasaki

2. jízda

1. Clement Desalle Suzuki
2. Sebastien Pourcel Kawasaki
3. Max Nagl KTM
4. Steve Ramon Suzuki
5. Xavier Boog Kawasaki
Konečné pořadí MS třídy MX1 2010

1. Tony Cairoli KTM 625 b.
2. Clement Desalle Suzuki 537 b.
3. David Philippaerts Yamaha 502 b.

38. Filip Neugebauer Kawasaki 15 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
Radek Lavička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist