MS MX Holandsko

Další ze seriálů Mistrovství světa motocyklů odstartoval! Stalo se tak první dubnový víkend na území Holandska, přesněji v městečku Valkenwaard, kde se o první body poprali ti nejlepší motokrosoví jezdci na světě. Ano, řeč je o Mistrovství světa v motokrosu.

Úvodní podnik Grand Prix Holandska zahájil letošní sezonu FIM World Championship Motocross. Ikdyž předpověď počasí nehlásila zrovna přívětivé počasí, proběhl nakonec první podnik na holandské půdě za docela slušných podmínek. Trať sice nebyla úplně všude mokrá, ale do ideálního stavu měla hodně dakleko. Drsné podmínky tak mohly velice dobře prověřit, jak na tom jezdci po zimní přípravě jsou. Zastoupení zde měla také Česká Republika. Do holandska vyrazil hájit české barvy team Delta-Racing, který je už několik let stálým účastníkem světového šampionátu. Pro letošní rok bude atakovat mistrovské body třídy MX1 s finským jezdcem Annti Pyrhönenem, spolu s českým závodníkem třídy MX2 Josefem Kulhavým.

V prestižní třídě MX1 zažil fantastický víkend jezdec Ken de Dycker na stroji Suzuki. Obě rozjížďky vyhrál a z Holandska odjíždí jako vedoucí jezdec šampionátu s padesáti body. Druhé místo vybojoval Steve Ramon, třetím místem v prvním závodě a čtvrtém v druhém závodě. Celkově si tento víkend na svůj účet připsal 38 bodů. Třetí pozice patří Maximilianovi Naglovi, taktéž se 38 body, protože první závod dokončil na 2. místě a ten druhý na místě 5. Annti Pyrhönen ve službách českého teamu odváží 8 světových bodíků po dvou sedmnáctých pozicích. To znamená celkové devatenácté místo ve světovém pořadí.

Třídě MX2 dominoval Tyla Rattray na KTM. Stejně jako Ken de Dycker urval v obou rozjížďkách dvě prvenství.
Rattray naposled vyhrál závod GP roku 2006 v Desertmartin a mohl tak po delší době čekání oslavit své 12. vítězství. Po dvojitém druhém místě obsadil druhou pozici loňský mistr Antonio Cairoli. Třetí místo si vyjel Erik Eggens čtvrtou a třetí pozicí v rozjížďkách. Josef Kulhavý se bohužel do hlavního závodu nekvalifikoval.


MX1: 1. závod
1. de Dycker, Ken BEL Suzuki
2. Nagl, Maximilian GER KTM
3. Ramon, Steve BEL Suzuki
4. Philippaerts, David ITA Yamaha
5. Priem, Manuel BEL Kawasaki
17.Pyrhonen, Antti FIN Suzuki


MX1: 2. závod
1. de Dycker, Ken BEL Suzuki
2. Mackenzie, Billy GBR Honda
3. Barragan, Jonathan ESP KTM
4. Ramon, Steve BEL Suzuki
5. Nagl, Maximilian GER KTM
17.Pyrhonen, Antti FIN Suzuki


MX2, 1.závod
1. Rattray, Tyla RSA KTM
2. Cairoli, Antonio ITA Yamaha
3. Searle, Tommy GBR KTM
4. Eggens, Erik NED Suzuki
5.Simpson, Shaun GBR KTM

MX2, 2. závod
1. Rattray, Tyla RSA KTM
2. Cairoli, Antonio ITA Yamaha
3. Eggens, Erik NED Suzuki
4.Goncalves, Rui POR KTM
5. Searle, Tommy GBR KTM

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist