Motokros národů: nominace Itálie, Francie a Belgie

Do Motokrosu národů, vyvrcholení letošní sezony, které se pojede 1. října 2017 na populární britské trati v Matterley Basin, ještě chybí pořádných pár týdnů, některé favorizované národní týmy už ale zveřejnily své nominace.

V Matterley Basin nebude kromě vždy dobře připravených Američanů většího favorita, než jsou Francouzi. Obhájci loňského titulu z italské Maggiory vyrazí do závodu Motocross of Nations 2017 (MXoN) překvapivě bez své velké zámořské hvězdy Marvina Musquina. Sedmadvacetiletý jezdec týmu Red Bull KTM má sice poraněný meniskus, ale pořád ještě závodí a operaci odkládá až po sezoně. Francouzská motocyklová federace ale dala přednost zdravějším jezdcům .Zemi galského kohouta tak budou reprezentovat tovární jezdec Husqvarny Gautier Paulin a tovární jezdec Yamahy Romain Febvre. Ve třídě MX2 mistrovství světa skvěle jedoucí Benoit Paturel (Yamaha) bude sloužit jen jako náhradník. Jeho místo na dvěstěpadesátce zasedne rychlý, ale často padající třiadvacetiletý Dylan Ferrandis (Yamaha). Ten momentálně prohání americké hvězdy v seriálu Lucas Oil Pro Motocross Championship.

Paulin jezdí Motokros národů už od roku 2009, tentorkát se představí ve třídě MXGP. Není třeba dodávat, že několikrát skončil v konečné tabulce MS do třetího místa a letos zatím drží pozici čtvrtou. Febvre sice v posledních týdnech nevykazuje nejlepší formu, ale jeho titul ve třídě MXGP z roku 2015 hovoří za vše. V Matterley Basin pojede třídu OPEN. Také Ferrandis už má ve své sbírce  titul z prestižní soutěže národních týmů. Osminásobný mistr světa Antonio Cairoli bude superhvězdou italského týmu. Továrního jezdce KTM a současného lídra průběžného hodnocení světového šampionátu třídy MXGP doplní Alessandro Lupino (OPEN - Honda) a Michele Cervellin (MX2 - Honda). V roce 2016 skončila Itálie na MXoN pátá a doma z toho bylo docela zklamání.

Vloni čtvrtou Belgii bude na letošním ročníku MXoN reprezentovat třetí muž průběžného pořadí třídy MXGP mistrovství světa Clement Desalle (Kawasaki), dále Jeremy van Horebeek (Yamaha - v MS MXGP osmý) a mladičký Julien Lieber (KTM). Kromě Van Horebeeka, který nedávno prodloužil smlouvu s tovární Yamahou ve třídě MXGP, tady pojednou dva jiní jezdci než vloni. Tehdy Van Horebeeka doplnili veterán Kevin Strijbos (Suzuki) a ve dvěstěpadesátkách Brent van Doninck. Lieber už má jistý přestup ze třídy MX2 do MXGP, kde bude příští rok hájit barvy Kawasaki po boku právě Clementa Desalleho.  



 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist