Motokros národů již tento víkend

V německém Teutschenthalu je již všechno připraveno. Ve čtvrtek večer nebo v pátek ráno se na místní dráhu sjedou všichni světoví aktéři na vrchol sezony a bezesporu svátek motokrosu. Naši borci jedou v již známé sestavě, ale situaci trošku zkomplikoval karambol Filipa Neugebauera při předposledním německém mistráku ADAC.

Podle vyjádření Neugebauera staršího je Filip připraven a ve středu si ještě zajede zatrénovat. Motocykl Kawasaki a číslo 62 pro třídu MX2 zajišťuje jeho tým Osička-Pfeil MX. František Smola č. 61 je nabuzen vítězstvím ve slovenské Šenkvici a moto KTM dodá Orion - RS Petrol tým. Martin Michek č. 63 má k dispozici mašinu KTM od týmu Buksa/Ados. Přál by si postup ze sobotní kvalifikace, kde se představí na 41 družstev z celého světa a pak se poprat o co nejlepší výsledek. Předloni to například byla čtrnáctka.

Konkurence bude skvělá. Trať je profilem přijatelná pro naše barvy, takže naši zástupci mají rozhodně velkou šanci urvat dobrý výsledek. Němcům se dal konečně dohromady Nagl. Ten bude společně s nováčkem Ullrichem a Roczenem, který se letos rval s Tomacem až do poslední chvíle o americký primát, bude obhajovat titul mistrů světa.
Američani po výprasku z loňského pískového roku v Belgii jsou jako vždy v Evropě s dostatečným předstihem a podle vyjádření jezdeckého trojlístku chtějí opět zpátky na motokrosový trůn. Jejich jména jsou opravdu excelentní. Malou motorku osedlá Tomac, první v americkém šampionátu kubatury 250 ccm. Ve vyšší kategorii se představí Dungey s Barciem, což je druhý a třetí jezdec v mistrovství AMA-LUCAS OIL prestižní třídy 450. Vítěz Villopoto dal údajně přednost operaci kotníku, kterou již předem avizoval, někdo ale mluví o tom, že Ryan si chce odpočinout, před další náročnou superkrosovou sezonou. Manažérem je opět zkušený Roger De Coster, který má se strategií tohoto podniku bohaté zkušenosti. Od roku 1975 mají Amíci již 22 zářezů z Evropy a konkurují jim pouze s devíti tituly Belgičani.
Na bednu se ale hlásí silná sestava z Belgie, Anglie, Francie a o další překvapení jistě nebude nouze. Tak třeba Holanďani se skvělým Herlingsem, který je zpátky po zranění. Bohužel Toník Cairoli nemá ve své zemi parťáky a tak sedminásobný světový šampion se alespoň individuálně pokusí prosadit.

Manažérem českých závodníků se stal na poslední chvíli Martin Pichl, který splňuje nové předpoklady FIMu pro letošní rok. Tak ať to našim klukům vyjde. Počkejme si tedy na vlastní průběh tohoto zajímavého klání. Teutschenthal zase není z Česka tak daleko. My je pojedeme určitě podpořit, držte palce alespoň na dálku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist