Motocross v Kataru: Fantazii se meze nekladou

Oficiální údaj o diváckém počtu při prvním motokrosovém závodu v Kataru hovoří o čísle 5 000 diváků. Vzhledem k tomu, že při MotoGP zde bývá přibližně stejný počet, tak se dle očitých přítomných jedná spíše o číslo 500, přičemž ani jeden lístek nebyl zakoupen oficiálně...A další kuriozita této arabské motocrossové premiéry? Vyhlášení vítězů se totiž také moc nepovedlo!

Velké rozčarování zavládlo po premiérovém Superfinale v Kataru. Vyhlášení vítězů se omezilo pouze na ceremoniál Superfinale, což znamenalo že na nejvyšším stupni stál Antonio Cairoli, na jehož počest se hrála italská hymna. Dále zazněla ještě rakouská na počest továrny KTM. Byl vyhlášen i vítěz MX2 Jeffrey Herlings.

Marně ale čekal na svou příležitost stát na nejvyšším stupni vítěz kubatury MX1 a první letošní lídr prestižní třídy, tedy Clément Desalle. Belgičan se musel spokojit s místem po pravici Cairoliho, červená destička lídra šampionátu mu byla dána do ruky a o své státní hymně si mohl Desalle nechat pouze zdát.
"Neuvěřitelné, já jsem vítěz závodu GP a dostal jsem pohár na kterém je vyraženo číslo 2. A o vítězný ceremoniál jsem byl "okraden", to mě hodně frustrovalo.", řekl zklamaný vicemistr světa 2012 Desalle.

Potom bylo Desallemu vysvětleno, že stupně byly kvůli TV-vysílání připraveny pouze pro vítěze Superfinale, neboť by se prý hodně těžko vysvětlovalo, proč vítěz závodu - tedy dle domácích "odborníků" - Superfinále nestojí na nejvyšším stupni...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist