Mistr světa Febvre kvůli zranění hlavy vynechá 2 GP

Jedenáctý závod letošního seriálu motokrosového mistrovství světa na trati v britském Matterley Basin udělal pořádnou čáru přes rozpočet úřadujícímu mistru světa třídy MXGP Romainu Febvreovi. Francouzský tovární jezdec Yamahy havaroval v sobotním kvalifikačním závodě, se zraněním hlavy musel odstoupit a byl převezen do nemocnice.

Jeden z nejlepších motokrosařů současnosti, čtyřiadvacetiletý Romain Febvre, měl po výborných výsledcích v tréninku špatný start do kvalifikačního závodu. Později škaredě havaroval při pokusu o předjetí Novozélanďana Bena Townleyho. Z trati mu museli pomáhat zdravotníci a jezdec podle prvních zpráv necítil nohy. Byl převezen do nemocnice na podrobnější testy. V neděli ráno ho bylo vedení týmu Monster Energy Yamaha společně se zástupci zdravotní komise FIM navštívit. Po všech možných konzultacích vyšlo najevo, že Febvre nejenže nepojede britskou Grand Prix tento víkend, ale vynechá i příští závod mistrovství světa Velkou cenu Lombardie na trati v italské Mantově. Odcestuje domů do Francie a bude se léčit.

„Jsem hodně naštvaný a rozladěný, že musím z Matterley Basin odjet tak brzy, ale sobotní havárie byla vážná a vynechání dvou závodů je to nejlepší, co jsme mohli vymyslet ve jménu mého zdraví. Zranění hlavy vyžadují klid a postupnou rekonvalescenci. Nesmím podnikat žádné věci, který by mi mohly přivodit další šok, takže budu jen ležet doma a čekat na další lékařské vyšetření, které rozhodne, kdy se budu moci vrátit k tréninku" uvedl Febvre, který je zatím v průběžné klasifikaci MS třídy MXGP druhý za Slovincem Timem Gajserem (Honda) o 24 bodů.

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist