Kawasaki Bud Racing se šesti jezdci

Ve Francii sídlící motokrosový team Kawasaki Bud Racing oznámil své složení na příští sezonu. Jako i letos se zaměří na výchovu mladých talentovaných jezdců, ke kterým angažoval zkušeného francouzského závodníka a bývalého továrního jezdce Kawasaki Xaviera Booga.

Pro šestadvacetiletého Xaviera Booga z Colmaru to zřejmě znamená konec všech ambicí v motokrosovém mistrovsví světa, kde ještě před několika lety pravidelně dojížděl v první desítce třídy MXGP (tehdy ještě MX1), a to i v konečném pořadí (nejlépe sedmý celkově v letech 2011 a 2012). Pak ale nastal sešup do satelitních týmů KTM a Hondy a letošní sezonu zakončil Boog předčasně. Po devátém podniku mistrovství světa Velké ceně Francie se už v seriálu v sedle motocyklu týmu 24MX Honda Racing neukázal, přesto mu však v konečné tabulce šampionátu patřilo slušné patnácté místo. Nelze se mu tedy divit, že pro příští sezonu přijal místo jakéhosi mentora ve stáji Kawasaki Bud Racing, kde bude pomáhat s další kariérou mladším jezdcům.
Jezdit ale nepřestane, zúčastní se francouzských šampionátů, jak superkrosového, tak venkovního ve třídě 450 ccm Elit a dokonce také slavného závodu Touquet Beach Race. Jak sám uvedl, znamená to pro něj velký návrat do zelené rodiny Kawasaki, se kterou má spojené své největší životní úspěchy. Uznávaný testovací a vývojový jezdec má slíbené i některé evropské podniky mistrovství světa, ale to před sezonou deklarují všechny týmy a skutek pak utek. Kdo v barvách týmu pojede celý seriál mistrovsví světa, to je Australanka Meghan Rutledge. Ta bude obhajovat své letošní druhé místo v kategorii žen, když titul prohrála ve prospěch Italky Chiary Fontanesi (Yamaha) o pět bodů až v posledním závodě seriálu v českém Lokti.
Kawasaki Bud Racing se ale vždy věnoval mladým talentům a pro velký motokros objevil například Francouze Dylana Ferrandise (9. a 4. v MS MX2) nebo nyní ve Spojených státech úspěšně závodícího Marvina Musquina. Největší potencionál ze čtveřice mladíků, které tým Kawasaki Bud Racing podepsal na příští sezonu, bude mít zřejmě Francouz Maxime Desprey. Už v roce 2013 byl v MS MX2 na Yamaze patnáctý, letos na Hondě devatenáctý. Příští rok dostane konečně srovnatelný materiál a v Kawasaki Bud Racing mu dali za cíl zisk evropského titulu ve dvěstěpadesátkách. Kromě Evropy pojede i francouzský šampionát a vybrané podniky MS. Dalšími jezdci Kawasaki Bud Racing budou Brian Moreau (vítěz 85 ccm Cup de l’Avenir v Belgii), Nicolas Dercourt (loňský francouzský mistr stopětadvacítek) a Španěl David Braceras (vítěz 65 ccm Cup de l’Avenir). Všichni pojedou evropské seriály pod hlavičkou UEM.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist