Jakub Terešák má první letošní body z MS

V portugalské Aguedě se jel minulý víkend čtvrtý podnik letošního seriálu motokrosového mistrovství světa. Po dlouhé odmlce, zaviněné zraněním, nastoupil do nejprestižnějšího šampionátu i český jezdec Jakub Terešák v barvách dresu JD Gunnex KTM Jirky Jankovského.

Kuba dbal pokynů lékaře a na motorku usedl opravdu až šest měsíců od operaci křížových vazů. Tím si ale samozřejmě nedobrovolně oddálil start v seriálu. Málo odjetých hodin na motorce a jen dva přípravné závody v Maďarsku a Itálii zatím nestačí k tomu, aby stačil pilotům světového formátu. V Portugalsku ale Kuba ukázal, že má do závodění chuť. Po devatenácté pozici v sobotním kvalifikačním závodě se umístil se v první nedělní rozjížďce dvěstěpadesátek na 18. místě a ve druhé na 17. místě. Získal tak při své letošní premiéře na své konto prvních sedm mistrovských bodů, což mu v průběžné klasifikaci zatím stačí na 26. příčku. Připomeňme si, že vloni bral celkově 18 bodů a v konečném hodnocení MS skončil jako třicátý. Ani zdaleka ale neodjel všechny závody. Ztrátu ze zimní přípravy nyní usilovně dohání a jeho cíl ,, jezdit v top ten“ se mu ještě může splnit. Hned tento víkend se pojede v italském Arcu di Trento Velká cena Trentina, další podnik světového seriálu. Na ten se Kuba připravuje již cestou z Portugalska tréninkem ve Francii.

To další český jezdec Petr Polák si po přestupu do týmu JM Honda Racing na malou rozježděnou stěžovat nemůže. V neděli na základě výsledku z kvalifikačního závodu si vybíral místo na startu závodu dvěstěpadesátek jako patnáctý a z Portugalska si odvezl výborný přísun 12 bodů. „Dojel jsem čtrnáctý a šestnáctý. Byl to dobrý závodní víkend. Na trati jsem si užil hodně legrace. Výborná práce týmu celý víkend. Chyby a malý pád mě stály nějaké ty pozice. Krok za krokem makáme dál na odstranění chyb a už se těším do Arca tento víkend. Velké díky všem zúčastněným,“ vzkázal na svém Facebooku Polák, který je s 32 body na sedmnácté příčce průběžného pořadí. Červenou tabulku pro lídra šampionátu drží ve třídě MX2 Belgičan Jago Geerts z týmu Monster Energy Yamaha Factory.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist