Jakub Terešák chystá návrat do motokrosového MS

Po osmiměsíční pauze, způsobené zdravotními potížemi, se
český jezdec Jakub Terešák vrací do kolotoče motokrosových závodů. Úspěšnou premiéru si odbyl v Maďarsku. Do seriálu mistrovství světa se chce zapojit v rámci Velké ceny Portugalska v Aguedě 3. dubna.

V neděli 13. března se jel úvodní závod mezinárodního maďarského motokrosového mistrovství. Nedaleko hlavního města Budapešti, na skvěle připravené trati, na které se jezdilo ve velmi vysokých rychlostech, nastoupil Jakub Terešák do kvalifikace ve dvou kategoriích – MX2 a OPEN – s tím, že si střihne se svou KTM 250 jednu jízdu ve třídě Open. Kvalifikace mu vyšla slušně a bylo vidět, že se Kuba věnuje v přípravě i rychlým kolům. Ve třídě MX2 zajel druhý nejrychlejší čas a ve třídě Open krásné páté místo.  V závodech v první rundě bral třetí místo, když si po pádu na dvojáku způsobil velkou ztrátu a nestihl již dojet dva velmi rychlé Maďary Bence Pergela a Marca Técsiho. Ve druhé rundě, po obrovském boji až po šachovnicový prapor, kde časomíra naměřila rozdíl 0,2 sekundy dojel Kuba opět třetí za maďarskými piloty. Celkově si dojel pro třetí místo, což je po tak dlouhé odmlce krásné.

Nadcházející víkend Kuba ještě vypustí Velkou cenu Argentiny na trati Villa La Angostura, třetí závod MS, a bude se věnovat velmi intenzivním tréninkům, do kterých jsou zařazeny závody italského mistrovství, aby se připravil na portugalskou Velkou cenu v Aguedě 3. dubna, do kterých již chce nastoupit ve dresu českého týmu JD Gunnex KTM Jirky Jankovského. Terešák vloni absolvoval šest Velkých cen zařazených do mistrovství světa a v té nejkvalitnější konkurenci obsadil v konečné klasifikaci třídy MX2 30. místo s 18 získanými body. Dva body bral i v domácí Grand Prix v Lokti.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist