Husqvarna angažovala vedle Febvra i Tonkova

Slibovaný velký návrat továrního týmu Husqvarna do motokrosového mistrovství světa má první obrysy. Ve třídě MX2 pojedou v barvách týmu Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing Francouz Romain Febvre a Rus Aleksandr Tonkov. Ten v Lokti podepsal tříletou smlouvu.

Angažmá Romaina Febvra vyplynulo z toho, že má s Jacky Mertensem, manažerem stáje Wilvo Nestaan, která se bude o návrat Husqvarny starat, dlouhodobou smlouvu. Mertens ještě letos používá v mistrovství světa stroje KTM, příští rok už ale dostane Husky. Febvre (na spodním snímku) je považován za velký talent, naposledy v Lokti během české Grand Prix získal devatenáct bodů. Celkově je v tabulce seriálu MX2 hodnocen jako čtrnáctý, ale to jen proto, že v polovině sezony kvůli zranění vynechal čtyři podniky. Předtím ale přesvědčil o svých schopnostech, když ve Velké ceně Thajska skončil dvakrát druhý, hned za fenomonálním Nizozemcem Jeffreym Herlingsem (KTM), který si už v Lokti zajistil letošní titul, druhý v řadě za sebou.
A právě v předvečer české GP podepsal manažer Mertens smlouvu s druhým jezdcem. Bude jim devatenáctiletý Rus Aleksandr Tonkov, který je v průběžné klasifikaci mistrovství světa třídy MX2 zatím třináctý, tj. jednu příčku před Febvrem. A to hlavně díky zraněním a nevýraznému začátku sezony. Od Portugalska už ale jede skvěle a vyrovnaně, v Lokti získal dokonce své vůbec první podium, když byl v hodnocení GP třetí za Herlingsem a továrním jezdcem Yamahy Francouzem Christophem Charlierem. Letos Tonkov hájí barvy týmu ESTA Motorsports Honda. „Sleduju jeho výkony celou sezonu, jeho jezdecké schopnosti jsou abnormální. Podepsali jsme spolu tříletou smlouvu, ať s ním můžeme víc kontinuálně pracovat. V Aleksandrovi a Romainovi teď máme v týmu dva skutečně talentovaníé závodníky, kteří budou příští rok schopni v každém závodě bojovat o podium. Oba i letos jezdí skvěle, ale kvůli zraněním přišli o spoustu bodů. Vždy jsme v našem týmu pomáhali mladým klukům v určitých fázích jejich kariéry a také teď to bude stejné. Věřím, že u nás tito mladíci dál výkonnostně porostou. Moc se těším na spolupráci s nimi a doufám, že příští rok ukážou velké věci. Jako muž zodpovědný za tovární tým Husqvarny věřím, že předvedeme výborné výsledky,“ uvedl Jacky Martens.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist