HM Plant KTM má Pococka a Simpsona

Také zavedený britský tým HM Plant KTM už zná sestavu svých jezdců pro motokrosové mistrovství světa 2014. Sáhl do domácích zdrojů a podepsal smlouvy s exmistrem Evropy Melem Pocockem do třídy MX2 a zkušeným Shaunem Simpsonem do prestižní kategorie MXGP.

Jak pětadvacetiletý Simpson, tak o čtyři roky mladší Pocock pojedou v příštím roce také britský motokrosový šampionát. Pocock patří k největším talentům britského motokrosu a potvrdil to, když v roce 2012 získal evropský titul ve dvěstěpadesátkách tak, že vyhrál šest ze sedmi podniků. V letošním roce už řádil v mistrovství světa a v kategorii MX2 často dojížděl v první desítce. Nakonec skončil se svou Yamahou v barvách týmu Monster Energy čtrnáctý, protože poslední závod v Nizozemsku vynechal. Měl totiž zle pochroumanou nohu a vypadalo to, že bude muset na operaci. Nakonec mu ale lékaři dali zelenou, aby začal zimní přípravu s týmem HM Plant bez dlouhého pobytu v nemocnici. Na svou KTM 250SX-F už se Pocock moc těší. Na stejných motocyklech budou v Evropě HM Plant reprezentovat ještě Ben Watson, James Cottrell a James Dunn, kteří se pochopitelně ukážou i v nabitém britském mistráku.   
"Je to nová výzva a nové dobrodružství v mé kariéře. HM Plant byl vždy rodinným týmem se skvělou atmosférou. Na spolupráci s nimi se moc těším. Vím, že mají v týmu skvělé ladiče, kteří umí vytáhnout z motorky maximum. Já se budu snažit přispět výbornými výkony a už se nemůžu dočkat začátku testů," uvedl Pocock. Jeho budoucí týmový kolega Shaun Simpson (malý snímek vlevo)má na svém kontě britský a belgický titul. Šokoval pak vítězstvím v poslední Grand Prix letošní sezony na písku v nizozemském Lieropu, kde porazil Antonia Cairoliho i celý zbytek světa a vyhrál závod MX1 jako teprve druhý Brit v historii. To ještě jel na Yamaze v týmu JK SKS Gebben poté, co opustil tovární stáj TM. V konečné tabulce mistrovství světa MX1 skončil po vyrovnaných výkonech devátý s 316 získanými body. Skotský jezdec očekává, že opětovné spojení s týmovým šéfem Rogerem Mageem přinese to správné ovoce. Úspěšně spolupracovali už v mistrovství světa od roku 2005 do 2008 a získali také britský titul v MX2. Magee letos v mistrovství světa třídu MX1 prakticky neobsazoval, ale vloni měl v týmu výborného Belgičana Kevina Strijbose. V MX2 podporoval bez většího úspěchu britské jezdce Elliotta Bankse-Brownea a Nathana Watsona.
"Snad mohu říci, že se vracím domů. Roger a já máme za sebou velmi úspěšnou historii a i v posledních letech jsme spolu neustále diskutovali. Udržovali jsme blízký kontakt. Byl jeden z prvních, kdo mi v Lieropu přišel poblahopřát k vítězství. Naše domluva ohledně sezony 2014 byla rychlá a hladká. Už se zase těším do sedla KTM, Roger vždy na tyto stroje uměl sehnat výborné věci, hlavně co se týká podvozku, pérování a tuningu. Premiérová třída mistrovství světa je velmi těžká, ale snad jsem už dokázal, že tam mezi špičku patřím. Získal jsem tolik potřebné sebevědomí, což mi pomůže nejen ve světě, ale i v britském šampionátu," uvedl Simpson. Tým HM Plant si udržel všechny své letošní sponzory a naopak k nim přidal společnost Revo (software a hardware), která má pobočky v 34 zemích celého světa. To mu umožní v příštím roce opět podpořit v boji o ženský titul výbornou Irku Natalii Kane (na spodním snímku na trati v Lokti).  

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist