Herlings zůstane u KTM až do roku 2023!

Když vyhrál úvodní motokrosovou Velkou cenu této sezony v Británii, už měl v kapse novou smlouvu. Famózní Nizozemec Jeffrey Herlings se dohodl s týmem Red Bull KTM Racing na tříletém prodloužení svého kontraktu, který udrží čtyřnásobného mistra světa v oranžových barvách do konce sezóny 2023.

Pětadvacetiletý Herlings je už teď nejúspěšnějším nizozemským jezdcem v historii motokrosu a podle některých expertů i nejlepším závodníkem současnosti. Když není zrovna zraněný, opravdu není k dostižení, o čemž se v posledních letech mohl přesvědčit i jeho velký soupeř a týmový kolega, devítinásobný mistr světa Antonio Cairoli z Itálie.

Jezdec s přezdívkou Bullet je součástí týmu KTM od roku 2009, první smlouvu podepsal jako patnáctiletý! Během své kariéry posbíral celkem 86 vítězství v Grand Prix ve třídách MX2 a MXGP. Herlings debutoval v MS v sezóně 2010 ve třídě MX2. Své první umístění mezi TOP 3 získal hned během své druhé rozjížďky při bulharské Grand Prix v Sevlievu. První pódium slavil už ve druhém kole v italské Mantově. O pár týdnů později vybojoval své úplně první vítězství bilancí 1-1, a to při své domácí Grand Prix ve Valkenswaardu. Herlings má na svém kontě tři tituly mistra světa ve dvěstěpadesátkách (2012, 2013, 2016) a jeden ve třídě MXGP v roce 2018. Vše na strojích KTM 250 SX-F a KTM 450 SX-F.

„Jsem velmi, velmi šťastný. S KTM a Pitem Beirerem jsem od roku 2009, takže do konce této další smlouvy to bude patnáct let. Jsem nadšený, že zůstanu v oranžové rodině. KTM je tam, kde je moje srdce, oni jsou moje rodina. Jsem vděčný za to, že mi věří, a já zase věřím jim, motorce a všem lidem, se kterými pracuji. Doufejme, že nás čeká ještě mnoho společných šťastných dnů," uvedl Herlings, kterého čeká už tento víkend domácí Velká cena Nizozemska.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 9 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
bomik přispěl -1 Kč
kaplos přispěl -1 Kč
RomanK69 přispěl -1 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Georgio88 přispěl 2 Kč
BlackDog18965 přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
oxygen přispěl 2 Kč
sirr přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist