Herlings zůstane ještě rok v MX2

Je to oficiální: Vedení KTM Racing po týdnech spekulací potvrdilo, že jeden z nejlepších současných motokrosařů světa, Nizozemec Jeffrey Herlings, zůstane i další sezonu ve třídě MX2. Dvěstěpadesátkám tovární jezdec KTM dominuje už třetí rok, prakticky není k poražení.

Rozhodnutí Red Bull KTM Factory Racing Teamu není dobré pro samotný motokros a fanoušky. Sledovat Velké ceny mistrovství světa, které Herlings dojíždí s náskokem několika desítek sekund na své soupeře, není velká zábava a všichni se těšili na jeho očekávaný přestup do královské třídy MXGP. Tam by mohlo docházet k dramatickým soubojům supertalentovaného Nizozemce s jeho týmovým kolegou Italem Antony Cairolim, Belgičanem Clementem Desallem a dalšími esy. Herlings je mistrem světa MX2 2012 a 2013, letos už ho může na cestě za dalším titulem zastavit snad jen vážné zranění, které mu pochopitelně nikdo nepřeje. V tomto roce už vyhrál deset z 11 Grand Prix – nemohl triumfovat pouze v Brazílii, kterou kvůli zranění ramene vynechal. Zvítězil ve 20 z 22 jízd, do kterých nastoupil. V těch zbývajících dvou byl na své spolehlivé a rychlé KTM 250 SX-F vždy druhý.
Herlingsovi je ale teprve devatenáct let a podle Pita Beirera, šéfa KTM Motorsports, je ještě příliš mladý na přestup do MXGP. „Toto vážné a důležité rozhodnutí jsme konzultovali hlavně se samotným Jeffreym. Oběma stranám se zdá, že by bylo pro něj dobré zůstat ještě rok na dvěstěpadesátce, na 450 ccm má ještě dost času. Dostane tak příští rok příležitost v tomto sportu překonávat další rekordy,” uvedl Beirer. Bývalý výborný jezdec a dnes úspěšný manažer dodal, že KTM rovněž vyšle Herlingse na jediný závod zámořské série US Pro MX. Jezdec s přezdívkou Bullet se americkým fanouškům představí 9. srpna na trati New Berlin ve státě New York. "Dostane tak šanci vyzkoušet si zazávodit v jiném prostředí a konkurenci. Navíc nám nevychladne v přestávce, která mistrovství světa čeká právě v tomto termínu čeká. Jeffrey má za sebou zatím velký rok a my ho musíme pořád něčím motivovat. V Americe se o něj postará Roger DeCoster a jeho Red Bull KTM Factory Team,” zakončil Beirer.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist