Glen Helen: Nepomohla ani prémie sto tisíc dolarů

Dvěma zajímavostmi se ještě vraťme k minulému závodníku víkendu a sice k motokrosovému závodu Grand Prix USA v Glen Helenu.

Už dopředu bylo jasné, že se žádná americká hvězda nepostaví na start domácího závodu Grand Prix, což jsme ostatně psali v tomto článku. Pořadatel se ale přesto nevzdal a společně s "South Point Hotelem a Casinem" vypsal "Last Minute" prémii za denní vítězství v kubatuře MX1 v hodnotě 100 000 dolarů pro jezdce ze seriálu AMA. Přesto nikdo nepřijel: "Určitě bych chtěl závodit, ale bohužel existují rozdílná technická pravidla, jako například jiný benzín či jiný výfuk.", řekl Australan Chad Reed. Tyto překážky sice nevadily některým soukromým jezdcům, ale tovární týmy připravující se na seriál AMA nechtěly tyto přípravy přerušit nějakým jiným závodem za jiných technických podmínek. A tak jedině Mike Alesi mohl jet, ovšem před závodem musel svůj start odříci - kvůli otřesu mozku po pádu při privátním tréninku. 
Zámořské závody ovšem vyžadují i zvýšené finanční náklady, které pro soukromé jezdce nejsou vůbec zanedbatelné. Tak třeba tým Scott KTM Racing s mladými jezdci Larsem Oldekampem a Valentinem Guillodem řešil tyto dva zámořské závody následovně: "Jen transport dvou závodních motorek by stál 25 000 Euro. Tato suma je ale pro privátní tým absolutně nereálná. A to nebyly zahrnuty letenky, ubytování, jídlo a další výdaje za cestu. Díky naším kontaktům s KTM North v blízkosti Los Angeles jsme zorganizovali zapůjčení dvou motocyklů a řidítka, sedla a další speciální díly prostě přibalili do zavazadel. Ovšem motocykly, které jsme měli k dispozici, neodpovídali vůbec stavu, že by se na nich dalo aspoň trénovat. Teprve noční šichta mechanika z nich udělala závodní krosky", řekl manažér týmu Hubert Nagl, tedy otec jezdce továrního týmu KTM, Maxe Nagla a pokračoval: "Motory pro oba jezdce byly pak poslány s továrním týmem, neboť po zranění Jeremyho van Horebecka zbylo nějaké volné místo v bednách původně plánované právě pro něho".   




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist