Gebben Van Venrooy 2021: Vlaanderen a van Doninck

Také špičkový tým třídy MXGP Gebben Van Venrooy Yamaha Racing manažera Klaase Hattema, který sdílí v nizozemském Rogatu, už má jasno o jezdecké sestavě na rok 2021. Motokrosové mistrovství světa pojedou v Jižní Africe narozený Nizozemec Calvin Vlaanderen a talentovaný Belgičan Brent Van Doninck.   

Gebben Van Venrooy oznámil své složení na příští sezonu, když už bylo jasné, že jejich letošní jednička, italský veterán Alessandro Lupino, odchází k Marchettimu a KTM. A Američan Thomas Covington, který sedlal další Yamahu v modrých barvách, oznámil odchod do závodnického důchodu. Tým nejprve potvrdil další rok pro Vlaanderena. Čtyřiadvacetiletý závodník býval ve dvěstěpadesátkách továrním jezdcem Hondy a parťákem dnes už čtyřnásobného mistra světa Slovince Tima Gajsera. Ve třídě MX2 to dotáhl nejvýš na konečné šesté místo a jedno vítězství v závodě Grand Prix v Indonésii. V roce 2019 vyhrál v nizozemském dresu Motokros národů a letos nastoupil v týmu Gebben Van Venrooy Yamaha. Vlaanderen odjel všechny závody až na poslední tři Velké ceny v italské Pietramuratě. Nejvíc se mu dařilo v Kegumsu (19 bodů), Mantově (26) a Lommelu (27). Jako druhý nejlepší nováček ve své třídě obsadil konečné šestnácté místo v pořadí šampionátu.

Druhým jezdcem týmu bude pětadvacetiletý Belgičan Brent Van Doninck, který má za sebou také dlouhou kariéru ve dvěstěpadesátkách, kde prošel týmy Kemea Yamaha, Diga-Process Husqvarna a Assomotor Honda. V roce 2018 opouštěl třídu MX2  kvůli věkovému limitu, a protože byl až 17. v konečném pořadí, místo v MS třídy MXGP na něj nezbylo (rok předtím byl 11.). Podepsal proto smlouvu se zástupcem Husqvarny. Jezdil hlavně v Británii, v MS ale překvapil výborným výsledkem v Lommelu, a když se zranil Vlaanderen, byl Brent Van Doninck narychlo povolán místo něho. Přestože naskočil na neznámou motorku, působil v sedle Yamahy jistě a v trojzávodu v Pietramuratě posbíral spoustu bodů za třináctou, devátou a desátou příčku. "Gebben Van Venrooy mi dal šanci odjet poslední tři kola MXGP v Itálii a s mými výsledky jsme byli všichni velice spokojeni. Už tedy vím, že motorka funguje skvěle,“ uvedl van Doninck.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist