FIM Motokros národů 2021 – Český výběr pro závody v italské Mantově

První zářijový den se v prostorách Autoklubu ČR představil před novináři reprezentační výběr, který se zúčastní legendárního závodu Monster Energy FIM Motokros národů. Uskuteční se o víkendu 25. a 26. září 2021 v italské Mantově.

Pro letošní rok se stal manažerem týmu Jiří Jankovský, který přebral pomyslné žezlo po Jiřím Čepelákovi. Jankovský jezdí po světě se svým týmem JD Gunnex KTM Racing dlouhá léta, manažerem reprezentace však bude poprvé. „Do role reprezentačního trenéra a mé druhé pravé ruky jsem pasoval Filipa Neugebauera, který bude předávat své bohaté zkušenosti klukům, kteří do Mantovy na Motokros národů pojedou. Letos jsem vymyslel ještě jednu změnu. Oproti minulým rokům nebudeme dělat několik soustředění, ale kluci, kteří se pravidelně neúčastní světového šampionátu, absolvují závody mistrovství světa v Turecku, které budou přípravnými na Motokros národů. Máme mladý tým a myslím si, že to bude fungovat. Petr Polák by měl být tahounem týmu, Dušan Drdaj předvádí skvělé výsledky a letos vypadá na motorce skvěle. Co se týče Honzy Wagenknechta, tak vím, že mu koleje na trati sedí, takže bude ideálním pilotem na doplnění týmu. Mladý Petr Rathouský je náhradníkem,“ uvedl novopečený manažer Jankovský.

Ve třídě MX1 se představí Dušan Drdaj, jezdec týmu PP Racing. Ten je aktuálně nejlepším českým pilotem na „velké“ motorce. „Myslím si, že startovat na MXoN je snem každého jezdce, takže jsem rád, že se i mně splní. Jednou už jsem byl na národech v Americe, už trochu vím, jak to tam chodí. Těším se a chtěl bych poděkovat Jirkovi a Filipovi, že mi dali ještě možnost startovat na dvou Grand Prix v Turecku, což bude dobrou průpravou před národy,“ prozradil ke své premiérové účasti Dušan Drdaj.

Na malé motorce se ve třídě MX2 se představí východočeský závodník Jan Wagenknecht, HT Group Racing Team, pro kterého bude určitě zajímavé porovnat svou aktuální formu se špičkou světového motokrosu. „Chci bych poděkovat Autoklubu České republiky a Jirkovi Jankovskému za tuto příležitost, protože to je jedinečný závod pouze jednou za rok. V Mantově už jsem několikrát startoval, takže mám představu, jak to tam bude ve světové konkurenci vypadat,“ s nadšením sdělil Jan Wagenknecht.

Do třídy OPEN nastoupí zkušený Petr Polák, člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky a pravidelný účastník závodů mistrovství světa v dresu Hostettler Yamaha Racing. „Máme mladý tým a zaručeně do toho dáme všichni všechno. Co se týče organizace, tak bych chtěl poděkovat Jirkovi a Filipovi za nominaci a Autoklubu České republiky za finanční podporu,“ s nadšením prozradila stálice mistrovství světa. Na tiskové konferenci nechyběl ani prezident Autoklub České republiky Jan Šťovíček, který popřál závodníkům i realizačnímu týmu na Motokrosu národů hodně štěstí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist