Febvre o třídu výš a hned k tovární Yamaze

Tovární tým Yamahy pro třídu MXGP má pro rok 2015 jasno. Není žádným překvapením, že po superúspěšné letošní sezoně bude i nadále u manažera Michele Rinaldiho pokračovat Belgičan Jeremy Van Horebeek. Dvojkou bude ze dvěstěpadesátek přicházející Francouz Romain Febvre.

Letos odjela tovární Yamaha seriál FIM Motocross World Championship ve třídě MXGP jen s jedním jezdcem. Van Horebbek udělal dvanáct pódií ze sedmnácti závodů a vyhrál v Lokti. Jakoby to Yamaze ale bylo málo, pro sezonu 2015 výrazně posiluje. Na osvědčeném stroji YZ450FM se představí také bývalý mistr Evropy a hvězda třídy MX2 Romain Febvre. Dvaadvacetiletý Francouz odjel v této sezoně výborný seriál v sedle tovární Husqvarny. Po tříletém působení ve třídě má na svém kontě i vyhranou Grand Prix (Brazílie) a v konečném pořadí MS MX2 skončil letos třetí za suverénními jezdci KTM Jordi Tixierem a Jeffrey Herlingsem. Protože tito dva mladíci zůstávají ještě na jeden rok ve dvěstěpadesátkách, Febvre bude příští rok v MXGP nejvýše umístěným jezdcem postupujícím o třídu výš. Febvre začínal jako kluk na supermotu a vyhrál před 14 dny i prestižní závod Mettet Superbiker.
Zatímco od vicemistra světa Van Horebeeka se může příští rok čekat jediné – útok na titul, Febvre se na YZ450FM má hodně co učit. Už odletěl do Itálie, aby se po dvoutýdenním odpočinku přidružil k týmu a začal naplno trénovat. „Je to nová výzva a vím, že se budu v MXGP zatím jen učit, ale věřím, že jsem v tom nejlepším týmu, kde tuto velkou cestu začít. Přechod na silnější motocykl bude složitý, ale vím, že právě Jeremymu se to skvěle povedlo. Na dvěstěpadesátce se mi líbily ty vysoké otáčky a velké rozpětí síly motoru, uvidíme, co nabídne mnohem silnější a těžší čtyřistapadesátka. Jedno vím jistě, že dostanu ten nejlepší materiál," říká talentovaný Febvre.

Romain Febvre

Datum narození: 31/12/1991
Místo narození: Epinal
Národnost: francouzská
Hmotnost: 72 kg
Výška: 175 cm
Stav: svobodný
Hobby: BMX, trial, vodní lyže
Kariéra:     2014: 3. v seriálu FIM MX2 (první vítězství)
                   2013: 12. v seriálu FIM MX2 (první podium, ale také vleklé zranění )
                   2012: 13. v seriálu FIM MX2 (debut)
                   2011: Mistr Evropy ve třídě 250 ccm
                   2007: Mistr Francie Supermoto 125
                   2006: Vicemistr Francie Supermoto 85cc

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist