Exmistr světa Ben Townley má po sezoně

Bývalý mistr světa Ben Townley během havárie při testování utrpěl vnitřní zranění, které předčasně ukončí jeho motokrosovou sezonu. Pro tovární tým Suzuki ve třídě MXGP je to už druhá taková rána, když předtím si vážně zranil zápěstí i jejich druhý jezdec, Belgičan Kevin Strijbos.

Letošní seriál motokrosového mistrovství světa má nyní měsíční letní přestávku, kterou mnohé stáje a jezdci využívají k testování. Team Suzuki World MXGP zkoušel nové díly na své motocykly RM-Z450 v italské Mantově. Novozélanďan ale přehnal svoji snahu a šel tvrdě k zemi. Po svém návratu do belgického Hasseltu byl hospitalizován kvůli poškození střev, které vyžaduje řadu vyšetření, kontrol a pečlivého pozorování. Kvůli povaze zranění je jasné, že se letos už neobjeví na startu žádné Grand Prix.


 

Strijbos by měl být do 24. července, kdy se pojede Velká cena České republiky v Lokti, už v pořádku. Suzuki tak nyní hledá náhradního jezdce za Townleyho, připomínáme, že nás čeká kromě Lokte ještě pět podniků šampionátu v Belgii, Švýcarsku, Nizozemsku a dvakrát USA.
„Cítíme se kvůli Benovi hrozně, protože tvrdě pracoval a dělal všechno pro to, co bylo nutné, aby byl na této úrovni závodění konkurenceschopný. Letos zažil neuvěřitelnou smůlu. Cítili jsme, že bychom se mohli dostat do bodu, kdy bychom byli schopni zaznamenat silný konec sezóny, ale v současné době je nejdůležitější, aby se Ben plně uzdravil a má v tomto ohledu veškerou naši podporu a přejeme mu všechno nejlepší,“ sdělil šéf týmu Stefan Everts. Townley zatím okupuje v tabulce MS třídy MXGP šestnácté místo se 128 získanými body. Nejlepší výsledek letos zajel v Německu, kde bral 28 bodů.


Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist