Dean Ferris jde o třídu výš, opět na Yamaze

Vítěz obou jízd letošní Grand Prix Belgie třídy MX2 Australan Dean Ferris míří o kategorii výš. Od příštího roku pojede seriál MX1, pardon nově MXGP, na Yamaze YZ450F, opět v týmu britského manažera Steva Dixona.

Kontrakt mezi Ferrisem a britskou stájí pro 18 závodů, které nás příští rok v MXGP čekají, podepsaly obě strany během posledního závodu mistrovství světa, Velké ceny Beneluxu v nizozemském Lieropu. Třiadvacetiletý Ferris má za sebou velmi úspěšný nováčkovský ročník v mistrovství světa MX2, když hned čtyřikrát zaznamenal podium. První vybojoval hned na úvod v nočním závodě v Kataru a to poslední minulý měsíc v těžkých podmínkách belgické trati v Bastogne, kde získal dokonce double. Mezítím byl druhý v Portugalsku a Finsku. Celkově ukončil sezonu na šestém místě, jako druhý nejlepší jezdec Yamahy za Francouzem Christophe Charlierem. Vzhledem k famózní sezoně mistra světa Nizozemce Jeffrey Herlingse (Red Bull KTM Factory) byl jedním z pouhých tří jezdců, kteří letos vyhráli Grand Prix. Kromě dvou zmíněných to byl ještě Nizozemec Glenn Coldenhoff v Británii. 
„Jsem rád, že zůstávám u Yamahy i další rok. Se Stevem jsme si sedli i lidsky a po tom prvním roce v mistrovství světa jsme báječně sehraní. Nejenom s ním, ale i s ostatními kluky v týmu. Myslím, že my všichni máme za sebou velmi dobrou sezonu v MX2 a moc se už těším mezi velké kluky do MXGP. Já osobně si myslím, že budu na čtyřistapadesátce lepší než na dvěstěpadesátce, takže jsem rád, že to tak dopadlo. Chci se co nejdříve na YZ450F specifikace 2014 svézt a vím, že nás už brzy čekají testy. Už se nemohu dočkat," uvedl sebevědomě Ferris, kterého by měl příští rok ve třídě MX2 u Dixona nahradit Brit Max Anstie, na kterého nezbylo místo u jeho letošní stáje Rockstar Energy Suzuki Europe. "Také my jsme rádi, že budeme pokračovat v sedle s Deanem a expandujeme do MXGP, což je velmi důležité pro naše sponzory a partnery. Nemám žádné obavy, že budu mít dva jezdce a každého v jiné třídě, vždyť motocykly YZ250F a YZ450 pro rok 2014 jsou si velmi blízké, mají stejný koncept a téměř shodný lehký rám."  Ferrisovy povinnosti na dvěstěapadesátce ale letos ještě neskončily. Poveze číslo 29 a dres Austrálie na nadcházejícím Motokrosu národů v německém Teutschenthalu (29. září.) 



Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist