Dán Olsen zůstává u Husqvarny, ale přestupuje výš

Každý rok přestupují v rámci motokrosového mistrovství světa přední jezdci z dvěstěpadesátek do královské třídy MXGP. Letos je mezi nimi i nejlepší Dán Thomas Kjer Olsen, který od příští sezony pojede v sedle motocyklu Husqvarna FC 450 v týmu finského manažera Antti Pyrhönena. Vicemistr světa z roku 2019 podepsal s Husqvarnou dvouleté prodloužení smlouvy.

Třiadvacetiletý Thomas Kjer Olsen patřil v posledních letech k nejlepším jezdcům třídy MX2. V letech 2017 a 2018 obsadil třetí příčku, loni byl v konečném pořadí mistrovství světa v barvách týmu Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing dokonce druhý za šampionem Jorge Pradem (Španělsko, Red Bull KTM FActory). Na svém kontě má jezdec s oblíbeným startovním číslem 19 pět vítězství v Grand Prix, to první v roce 2017 v lotyšském Kegumsu, to zatím poslední letos v italské Mantově. Letos mu to ale jinak moc nejde. Ačkoli patřil před sezonou k největším favoritům na titul, je pět podniků před koncem seriálu dvěstěpadesátek až pátý s 88bodoou ztrátou na vedoucího Francouze Toma Vialleho (Red Bull KTM Factory).

"Jsem opravdu šťastný, že můžu dál pokračovat s týmem Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, zůstat s rodinou Husqvarny a postoupit do královské třídy. Celý tým obdivuji, vím, že odvádí skvělou práci a věřím, že je to nejlepší tým ve třídě MXGP. S Husqvarnou jsem pracoval po celou svou kariéru ve třídě MX2 a sdíleli jsme spolu hodně úspěchů, za které jsem vděčný. Jsem nadšený z této nové kapitoly v mé kariéře a přechodu do třídy MXGP. Vyzkoušel jsem motorku FC450 a je neuvěřitelná. Je lehká a výkonná. Jelikož jsem trošku větší chlap, myslím, že bude vážně vyhovovat mému jezdeckému stylu. Třída MXGP je nabitá konkurencí a je pro mě vzrušující vyhlídkou," uvedl Olsen.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist