Cairoli a Villopoto si vzájemně vyjádřili respekt

Absolutní motokrosový král Grand Prix Ital Antonio Cairoli (Red Bull KTM Factory) se připravuje na možná největší výzvu své kariéry. Už poslední únorový víkend se v úvodním závodě mistrovství světa v katarském Losailu poprvé střetne s devítinásobným mistrem USA Ryanem Villopotem (Kawasaki).

Devětadvacetilý Cairoli už získal osm světových titulů a porazil nekonečné množství motokrosových velikánů. Odborníci se ale shodují, že ještě nikdy nenarazil na soupeře tak rychlého, vyrovnaného a sebejistého, jako je šestadvacetiletý Američan Villopoto. Poslední předsezonní příprava se odbývá hlavně v rámci právě vrcholícího mezinárodního mistrovství Itálie, kde se Cairolimu vede parádně, ale Villopoto tam nestartuje. Připravuje se pod vedením svého vlastního trenéra jinde v Evropě, naposledy na ostrově Sardínie. O tom, jaký je nyní ve Spojených státech najednou o seriál mistrovství světa zájem, svědčí i fakt, že na úvodní závod v Kataru se s předstihem akreditovali novináři z hlavních amerických specializovaných magazímů, jako jsou Cyclenews, RacerX, Transworldmotocross, Vurbmoto, Vitalmx a další. To tu nikdy v minulosti nebylo.  
„Myslím, že minulá sezona 2014 byla jednou z mých nejúspěšnějších vůbec, řadil bych ji mezi tři moje nejlepší ročníky mistrovství světa. Stál jsem na podiu skoro v každé Grand Prix, ale dobře si uvědomuji, že mi pro zranění vypadli dva z největších soupeřů Gauthier Paulin a Clement Desalle. Letos to budu mít podstatně těžší. Myslím, že je skvělé mít ve startovním poli mistrovství světa třídy MXGP nejlepšího amerického jezdce Ryana Villopota. Pořád jde o nejvýznamější motokrosový seriál na světě, to je jasné, a závody se jedou po celé planetě, i v USA. Příchod Ryana Villopota přinese větší zájem diváků a médií. Myslím, že letošní šampionát nebude největší výzvu jen pro mne, ale i pro něj. Vydělají na tom i fanoušci, ať už budou fandit mně, nebo jemu," nechal se slyšet Cairoli.  
A co na to Ryan Villopoto?: „Velmi se bavím přípravou na sezonu 2015, je to pro mne jako závan čerstvého větru. Všechno v Evropě je tady jiné, než když jsem se připravoval v Americe. Mám radost, že všichni v továrním týmu Kawasaki mne přijali skvěle. Jsou to velcí profíci a je radost s nimi spolupracovat. Těším se, že navštívím úplně nová místa a pokusím se samozřejmě vyhrát co nejvíce závodů. On (Cairoli) je kluk, který dává motokrosu úplně všechno. Tvrdě pracuje a má k dispozici skvělé zázemí. To samé ale platí i pro mě. Já jako závodník mám k němu velký respekt a vím, že také on mne respektuje. Doufám, že nás čekají velké věci, velké závodění. Nechci se bavit o tom, kdo z nás je lepší, to se teprve uvidí. Já přicházím závodit do jeho prostředí a uvidím, jak si pro ti němu povedu.“ Jedna perlička na závěr: Oba tito velcí soupeři jsou silně věřící lidé a před závody se vždy usilovně modlí k Bohu. To je zřejmě nejvíc spojuje. 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist