Bobryšev dostal do nohy destičku, Brazílii asi nezmešká

Důvod, proč nebyl tovární jezdec Hondy Jevgenij Bobryšev výš ve výsledkových listinách dvoudílného asijského turné, už je znám. Jindy rychlý Rus měl zraněnou nohu, která ho ve výkonu dost limitovala. Už je po operaci a snad stihne další závod šampionátu v Brazílii.

Vedení Hondy mělo po úvodu motokrosového mistrovství světa smíšené pocity. Němec Maxmilian Nagl zajel oba podniky, Grand Prix Kataru a Thajska, fantasticky, dokonce vyhrál jednu jízdu a průběžně zatím drží ve třídě MXGP skvělé druhé místo. Na druhé straně Bobryšev zajížděl místa hlouběji v první desítce, z Asie si nakonec odvezl „pouhých“ 51 bodů a průběžné šesté místo. Výsledky předsezonních závodů ho přitom vynesly na místo jednoho z favoritů šampionátu. Ihned po návratu z Thajska se proto Bobryšev v Belgii podrobil operaci, během které mu dávali dohromady jeho poraněný kotník. Stabilizovat důsledky zranění má destička vsazena k lýtkové kosti. Nejnutnější doba pro zotavení by měla být deset dní, takže Rus by snad mohl stihnout další závod mistrovství světa, který se jede 29. až 30. března v brazilském Beto Carrero. 
„Po návratu z Thajska jsem nastoupil do nemocnice v Belgii, kde mi zafixovali destičku k lýtkové kosti. Bolest mě doprovázela jak v Kataru, tak v Thajsku, takže jsem si myslel, že to mám naštípnuté, ale během operace lékaři zjistili, že se vlastně jedná o zlomeninu a kost se trochu pohnula, takže to museli napravovat. Zákrok proběhl výborně a já byl po několika hodinách doma. Teď jenom odpočívám a za pár dní znovu navštívím lékaře, aby zkontroloval průběh hojení. Až bolest pomine, začnu pozvolna trénovat.Ale nechci na to příliš tlačit, abych zase neudělal nějakou chybu s předčasným návratem na trať. Na nějaké závěry je ještě brzy, ale v současné době plánujeme závodit v Brazílii,“ řekl Bobryšev.



Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist