Antonio Cairoli přebírá manažerské otěže u KTM

Red Bull KTM Factory Racing provedl několik strategických změn ve struktuře svého týmu pro motokrosové mistrovství světa 2023. Hlavní z nich je nová role pro legendu MXGP, devítinásobného mistra světa Antonia Cairoliho, který bude v čele týmu jako manažer.

Italovi je 37 let, na konci roku 2021 odešel z mistrovství světa a ještě letos v létě soutěžil na nejvyšší úrovni v zámořském seriálu AMA Pro National. Šest ze svých světových titulů vyhrál na strojích KTM, kde byl továrním jezdcem od roku 2010. Tony se může pochlubit výjimečnými znalostmi nejen o tomto sportu, ale také o závodní kultuře a filozofii KTM. Od příštího roku bude úzce spolupracovat s další motokrosovou legendou Joelem Smetsem, který bude nadále trenérem jezdců týmu. Red Bull KTM Factory Racing zahájí v roce 2023 sezonu s Nizozemcem Jeffrey Herlingsem (MXGP, KTM 450SX-F), Andreou Adamem a Liamem Evertsem (MX2, KTM 250SX-F). Tým nedávno oslavil svůj čtrnáctý titul ve třídě MX2 od roku 2004. Motocykl KTM 250 SX-F dovedl k dalšímu triumfu Tom Vialle díky strhujícímu vítězství   v Turecku. Francouz už měl jeden světový titul ve dvěstěpadesátkách o dva roky dříve.

Kromě sezóny 2015 si tovární tým od roku 2010 připsal každý rok minimálně jedno celkové vítězství, buď ve třídě MXGP nebo MX2. Vialleův uznávaný a zkušený mechanik Harry Norton, který pomohl vylepšit dvě verze KTM 250SX-F, edici 2020 a zcela nový model 2023, převezme roli technického koordinátora týmu. Dirk Gruebel se ujme pozice projektového manažera motokrosové sekce KTM. Claudio De Carli, muž, který dovedl Cairoliho k šesti šampionátům v letech 2010 až 2017, bude nyní dohlížet na závodní úsilí KTM jako nový ředitel pro motokrosové závody.

Tony Cairoli, nový manažer týmu Red Bull KTM Factory Racing: „Rok 2022 byl pro mě změnou a teď je to další kapitola! Bylo skvělé letos znovu závodit, ale bylo také pozitivní udělat malý krok zpět od závodění a začít vidět věci jinak. Opravdu doufám, že do této nové role mohu přinést co nejvíce znalostí a vášně. Budu se muset něco naučit, ale také jsem ve své kariéře pracoval s několika úžasnými lidmi, takže očekávám, že využiji také zkušeností získaných od nich. Už teď přemýšlíme o našich cílech pro rok 2023.“

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist