Tragická nehoda na Mistrovství Evropy juniorů v motokrosu v Lokti

V sobotu 22. července 2017 bohužel došlo při závodě juniorského Mistrovství Evropy v motokrosu k tragické nehodě, která skončila úmrtím moldavského jezdce Igora Cuharciuce v kategorii do 85 ccm.

Přes okamžitý profesionální zásah zkušeného specializovaného zdravotnického týmu bezprostředně po nehodě, již lékaři nedokázali jezdci pomoci. Nepomohl ani přivolaný vrtulník letecké záchranné služby. Událost je o to tragičtější, že jezdci bylo teprve 13 let.

Následně mezinárodní Jury rozhodla o zrušení zítřejšího druhého závodu této kategorie.

Motokrosová trať v Lokti nad Ohří je jednou z nejznámějších tratí v celosvětovém měřítku, pravidelně se na ní jezdí závod Mistrovství světa v motokrosu, jehož součástí je v posledních letech i finálový závod juniorského Mistrovství Evropy. Trať proto musí být řádně schválena a homologována všemi příslušnými orgány nejen Autoklubu ČR, ale i FIM a FIM Europe, jakož i dotčenými orgány veřejné správy.

S ohledem na probíhající šetření je předčasné hovořit o příčinách nehody, nicméně dle předběžného zjištění byly dodrženy všechny bezpečnostní předpisy a trať byla v době nehody řádně zabezpečena dle příslušných řádů.

Vyjadřujeme upřímnou soustrast pozůstalým mladého jezdce.
Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist