EMX Open – Po Slovinsku je Bartoš třetí, Nedvěd průběžně čtvrtý

Osmidílný evropský šampionát kubatury Open zavítal 10. - 11.června na známou dráhu Orehova Vas ve Slovinsku, kde byl na programu pátý podnik sezony. Po oba dva dny bylo počasí ideální, takže diváci viděli zajímavé souboje o stupně vítězů, kdy za domácí barvy se tady tvrdě rvali, nevyzpytatelní, draví bratři Irtovi.

To se také potvrdilo v samotných rozjížďkách, kdy první ovládl Peter Irt (Yamaha, 1/2) a druhou Jernej Irt (Husqvarna, 3/1). Český zkušený borec - Petr Bartoš (Orion Racing Team KTM) byl jediný ve startovním poli, který domácím zástupcům zle zatápěl a proháněl je. V prvním motu dojel Petr druhý pouze dvě sekundy za vítězem v následné jízdě zaujal třetí pozici, za domácí bratrskou dvojici. Celkově nasbíral tedy nejvíce bodů P. Irt (47), J. Irt (45) a Bartoš (42 bodíků).

„Bratři Irtovi jsou vždy doma velice rychlí, nebylo tomu ani nyní jinak, tak že po docela dobrých startech jsem si s nimi pěkně, někdy ale i tvrdě zazávodil. Mám další bednu, no a z toho mám přirozeně radost," uvedl Bartoš.

Další český zástupce Jonáš Nedvěd (Orion Racing, KTM) postupně dojel desátý, respektive třináctý a své evropské konto po Slovinsku rozšířil o 19 bodů. „V prvním motu jsem se připletl do hromadné kolize hned po startu, v následujícím jsem měl zase potíže s pérováním (vyteklá vidlice), čili z mého pohledu to zde mohlo být rozhodně lepší, ale nějaké body si domů přece jenom vezu," dodal po závodě Nedvěd.

Seriál má další dějství hned 17. - 18. června na okruhu v Krušovaci (Srbsko).

Průběžné pořadí EMX Open po Slovinsku: 1. V. Tarasov (UKR) - 190b., 2. D. Asmanov (UKR) - 168b., 3. P. Bartoš (CZE) - 164b., 4. J. Nedvěd (CZE) - 113b., 4. P. Michalec (CZE) - 93b.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist