EMX OPEN - Bartoš na bedně, Michalec je zraněný

Osmidílný motokrosový evropský šampionát - EMX OPEN zavítal 20. - 21. května do Chorvatska, konkrétně na velmi oblíbenou motokrosovou dráhu Mladina, kde se v minulosti konalo i mistrovství světa. Zatímco v Bulharsku naposledy vytrvale pršelo v podstatě celý víkend, tak v Mladině se zase docela dost prášilo.

Zdejší dráha už Bartošovi (Orion Racing KTM) očividně seděla daleko lépe a za výsledky (3/2) si připsal na své konto důležitých 42 bodů. Při dekorování na stupních vítězů vystoupil Petr jako stříbrný za Dmytro Asmanovem (1/1 - 50b.) z Ukrajiny. „Konečně jsem zaznamenal dvakrát holeshot, později na tvrdém, zrádném povrchu jsem se snažil kontrolovat situaci za mnou, Asmanov zde jel opravdu velice rychle - na hranici karambolu, tak nemělo cenu s nim riskovat nějaký zbytečný pád,“ prohlásil po dojezdu Bartoš. Jeho stájový kolega Jonáš Nedvěd (Orion Racing KTM) vybojoval na tvrdém podkladu 25 bodů, za dosažené výkony (11/6) zaujal celkové sedmé místo.

Škoda zranění Petra Michalce (Edifio Solution Team), který první rundu dokončil hned za Bartošem, ale v druhém motu měl kolizi z ukrajinským závodníkem a při následném katapultu si nešťastně zlomil, tak jako loni tady ruku. Hned v pondělí Petra operovali ve fakultní nemocnici v Hradci Králové. „Operační zákrok nebyl jednoduchý, ale věřím, že vše dopadlo dobře,“ uvedl Michalec starší. Tak i my kamarádi Michalce držíme palce, aby následná rekonvalescence probíhala bez problémů a Petr se co nejdříve uzdravil!

EMX Open se pojede 4. června 2017 v Rusku, ale tam naši reprezentanti budou chybět (termínová kolize), poněvadž prioritou je pro ně ve stejný termín MMČR - Pacov.

Pořadí ME po Chorvatsku: 1. V. Tarasov (UKR) - 125b., 2. P. Bartoš (CZE) - 122b., 3. D. Asmanov (UKR) - 119b., 4. J. Nedvěd (CZE) - 94b.,... 6. P. Michalec (CZE) - 93b.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist