EMX Open – Bahenní lázeň v chorvatské Mladině

Již pátým závodem pokračoval seriál EMX Open, jenž tentokrát zamířil na trať v chorvatské Mladině. K tomuto podniku se sjelo celkem 26 jezdců a sobotní kvalifikace se odehrála v podstatě za normálních okolností. Ovšem druhý den se závodníci probudili do zcela odlišných podmínek, když se místní areál díky dešti proměnil doslova v bahenní lázeň.

Tomu také pořadatelé museli přizpůsobit program. Z tohoto důvodu se seznamovací jízdy vůbec neuskutečnily. Odpoledne sice déšť ustal, ale místní dráha byla pro účastníky velice náročná a ten kdo má v oblibě bláto, tak si to zde zcela bezpochyby užil dosyta.

Český reprezentant a obhájce titulu Martin Michek (1/1) z družstva Buksa/Ados KTM si obě své rozjížďky bez problému pohlídal a jel tak jak potřeboval. Na své bodové konto si připsal další plný zisk a průběžně jasně v EMX dominuje.

Celkovou druhou pozici bral velezkušený matador Petr Bartoš (2/2) závodící v dresu Orion Racing KTM Team. „Neměl jsem v ani jedné jízdě super starty, ale poměrně rychle jsem se posouval vpřed a nakonec to byla vždy dvakrát dvojka. Škoda zranění Michalce v druhé rundě. Péťa chtěl jít na třetí příčku, ale dostal při sjezdu kopanec a následoval ošklivý pád.“

„V Chorvatsku se podrobil druhý den operaci ruky (paže), má navíc zlomenou klíční kost a k tomu nějaké žebra. Doufám, že se brzy zotaví. Tady jsme měli společný plán - urvat co nejvíce bodíků, aby se už nemuselo jet do Ruska na poslední klání,“
potvrdil Bartoš dojatým hlasem po podniku v chorvatské Mladině.

Po zaváhání Michalce (2/0) se na stupně vítězů protáhl Ukrajinec Dmytro Asmanov (Kawasaki). V elitní desítce se ještě ukázal Ondřej Brendl (8/8), hájící český tým MAX 2. Již příští víkend se bude bojovat o další evropské body, nyní ovšem na okruhu v srbském Krusevac - Globare.

Celková klasifikace EMX Open po Chorvatsku: 1. M. Michek (CZE) - 239b., 2. P. Bartoš (CZE) - 199b., 3. P. Michalec (CZE) - 163b... 6. O. Brendl (CZE) - 106b... 11. J. Nedvěd (CZE) - 57b... 19. J. Mencl (CZE) - 37b.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist