Vranov - čtvrté letošní zastavení

Po Pacově, Petrovicích a Holicích se nejlepší motokrosaří sjeli do Vranova u Brna, aby už letos počtvrté bojovali o mistrovské body. Suverény motokrosové tratě v překrásném areálu zvaném "Vranovský žleb" byli Francouz Florent Richier ve třídě MX2 a Čech Martin Michek v prestižní kubatuře MX3-Open.

Kapitoly článku

O první holeshot dne se utkali Kosmák a Richier, o prvenství francouzského jezdce musela rozhodnout kamera. To však bylo jediné drama, které Richiera na trati čekalo. Soupeřům se rychle odpoutal a nakonec svůj vítězný náskok ustálil na patnácti vteřinách. Na druhém místě zahájil jízdu Kosmák, jenže pozici neudržel a pod šachovnicí projel na pátém místě, což bylo jeho letos zatím nejlepším výsledkem. Lídr průběžného pořadí Kulhavý přijel z úvodního kola na sedmé příčce, v závěru se zapojil do souboje o druhý stupínek, který pod šachovnicí těsně uhájil Maďar Szvoboda před Slovákem Šimkem.
Ve druhé jízdě měl bleskovou startovní reakci Špičák a vyhrál tak holeshot. Pak se ale do čela dostal opět francouzský jezdec Richier a připsal si hodně důležité body do konečného pořadí a pomalu tak začal smazovat bodový dluh z Petrovic, kde nestartoval. Za zády Richiera si udržoval druhé místo Špičák, byť musel hodně pozorně hlídat útočné snahy Sukupa. K dvojici jihomoravských motokrosařů se postupně dotáhl Kulhavý, k předjížděcím manévrům mu však už nezbýval čas. Maďar Szvoboda začal druhou jízdu ma slibné páté pozici, ve čtvrtém kole však upadl a poté díky velkému úsilí vybojoval alespoň devátou příčku. 

MX2 - 1. jízda: 1. Richier Florent FRA FFM Kawasaki Osicka MX TEAM 35:13.687, 2.  Szvoboda Bence HUN MAMS KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team +15.202, 3. Šimko Tomáš SVK SMF KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team +16.634, 4. Kulhavý Josef CZE ACCR Suzuki KRTZ IV. v ACR +16.996, 5. Kosmák David CZE ACCR Yamaha TEAM MAX 2 +51.476, 6. Sukup Marek CZE ACCR Kawasaki Osicka MX TEAM +53.924 

MX2 - 2. jízda: 1. Richier Florent FRA DMSB Kawasaki Osicka MX TEAM 34:48.010, 2.  Špicák Milan CZE ACCR Kawasaki BRUMLA RACING TEAM +4.070, 3. Sukup Marek CZE ACCR Kawasaki Osicka MX TEAM +5.670, 4. Kulhavý Josef CZE ACCR Suzuki KRTZ IV. v ACR +7.300, 5. Šimko Tomáš SVK SMF KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team +45.870, 
6. Kosmák David CZE ACCR Yamaha TEAM MAX 2 +47.900

MX2 - celkově: 1. Richier Florent FRA DMSB Kawasaki Osicka MX TEAM bodů, 2. Šimko Tomáš SVK SMF KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team 36 b., 3. Kulhavý Josef CZE ACCR Suzuki KRTZ IV. v ACR 36 b., 4. Špicák Milan CZE ACCR Kawasaki BRUMLA RACING TEAM 35 b., 5. Sukup Marek CZE ACCR Kawasaki Osicka MX TEAM 35 b., 6. Szvoboda Bence HUN` MAMS KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team 34 b.
MX2 - stav šampionátu: 1. Kulhavý Josef CZE ACCR KRTZ IV. v ACR 153 bodů, 2. Sukup Marek CZE ACCR Osicka MX TEAM 147 b., 3. Špičák Milan CZE ACCR BRUMLA RACING TEAM 135 b., 4. Richier Florent FRA FFM Osicka MX TEAM 134 b., 5. Šimko Tomáš SVK SMF LR COSMETIC-ADOS KTM team 132 b., 6. Szvoboda Bence HUN MAMS LR COSMETIC-ADOS KTM team 103 b.

 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist