Už tuto neděli pokračuje MMČR Motokros v Opatově

V neděli 2. července zavítá seriál Buksa/Ados motokros 2017 MM ČR do Opatova u Svitav, kde se pojede již čtvrtý závod z osmidílné série MM ČR. Do Opatova se sjede kompletní česká špička a těšit se můžeme i světovou špičku ženského motokrosu Larissu Pappenmeier (DE).

Kapitoly článku

Minulý rok měla opatovská trať v MM ČR premiéru a podle slov některých diváků měl závod drobné nedostatky. Ty si organizátor vzal k srdci a letos se například můžete těšit na divácké zóny blíže u trati, pro lepší přehled dění, které bude velmi dramatické. Závody začínají už v 11:45 třídou Žen.

MX2: Szvoboda pod tlakem

Zhruba polovina sezóny je pro Bence Szvobodu (Buksa/Ados KTM Team) kritická. Již několik let po sobě si v polovině sezóny přivodil nějakou zdravotní komplikaci a tím se připravil o cenné body. Letos na něj ale soupeři zatím nestačí. Pokud tedy neudělá nějakou chybu, jako tomu bylo při druhém startu v Pacově, kde vyjížděl jako poslední. Vedení v šampionátu si v Pacově udržel, ale pouze 7 bodů za ním je Sulivan Jaulin (Buksa/Ados KTM Team).

Třetí je se ztrátou 26 bodů Martin Krč (SZA Racing Team). Krč měl v Pacově technické problémy, které ho doprovázely i na závodě juniorského mistrovství ČR. Následně si však spravil chuť na německém mistrovství ADAC, kde v kategorii Youngster zvítězil. „Byl to opravdu úžasný pocit slyšet v Německu českou hymnu! Motorka mi v Pacově i na juniorce z ničeho nic chcípala, takže jsme před ADAC vyměnili zapalování a zatím je to v pořádku,“ prozrazuje Krč před Opatovem. Čtvrtý je v průběžném pořadí Richard Šikyňa (JD 191 KTM Racing Team) a pátý Patrik Liška (HT Group Racing Team).

Ženy: Němky vs. Češky

V Opatově uvidíme špičku světového motokrosu! Kromě průběžně vedoucí Steffi Laier (Buksa/Ados KTM Team), která doposud neměla konkurenci, uvidíme na startu Němku Larissu Papenmeier (Orion Racing Team). Papenmeier je pravidelnou účastnicí mistrovství světa žen a loni dokázala skončit na celkovém třetím místě. V letošní sezóně ženského světového šampionátu je zatím na pátém místě. České motokrosařky tedy pravděpodobně budou bojovat o třetí místo. K tomu má nejblíže Barbora Laňková (Action Racing Team), která loni v Opatově s převahou zvítězila.

Veteráni: Žerava neporažen

Již několik let za sebou nebyl Martin Žerava (Team MAX2) poražen a i letos je v průběžném vedení. Na paty mu pomalu začíná šlapat Michal Kadleček (KRTZ), který je průběžně druhý. Třetí místo drží i přes velkou mezinárodní konkurenci rakouských jezdců, Ivan Černý (Orion Racing Team). Ten nemá na Opatov hezké vzpomínky, když zde loni nepříjemně havaroval.

Motokrosaři pomáhají, aneb MX Loves Boženka

Chcete pomoci a přitom získat originální podepsaný dres, či helmu jezdců MXGP? Fanynka motoristického sportu Boženka Hradilková (5 let), která je neteří olympijského kajakáře Vavřince Hradilka, od narození trpí vrozenou spinální muskulární atrofií prvního typu, která ji připoutala ke speciálně vybavenému vozíku.

V sobotu 8. 7. bude spuštěna aukce, již podpořily hvězdy jako Antonio Cairoli či Jeffrey Herlings, nebo třeba i náš Filip Neugebauer, který věnoval svoji helmu ze závodu Motokrosu národů v Itálii. Výtěžek z aukce bude předaný Božence a její rodině při MXGP ČR v Lokti o víkendu 22. - 23. 7. 2017.

Více informací je na Facebooku MX Loves Boženka a na www.bozenkasma.cz.

GPS trati:
49° 49' 47.589"N
16° 30' 28.448"E
Časový harmonogram - ZDE
Vstupné je 150 Kč a pro nedočkavce je připraven program i na sobotní večer včetně ohňostroje.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist