Utržený meniskus a konec nadějí na MS v Lokti pro Terešáka

V neděli se jel v Petrovicích u Karviné pátý závod seriálu MMČR v motokrosu seniorů. Po menší přestávce nastoupil do závodu málkovský Jakub Terešák, který si při přípravě v Itálii na závod mistrovství Evropy poranil kotník a koleno. Bohužel zranění mu neumožní závodit a bude muset podstoupit operaci kolene.

Jakub nastoupil v Petrovicích sice ještě s bolestmi kotníku, ale horší je utržený meniskus, který blokuje koleno. Jakub odstartoval do závodu se sebezapřením, před koncem rozjížďky však musel odstoupit. Padá tím i závod MS v Lokti, který se pojede o nadcházejícím víkendu.

Pro Jakuba letošní sezóna skončila. Nyní čeká na nejbližší možný termín operace kolene (montáž utržených křížových vazů) s nímž má dlouhodobé problémy a rozhodl se to řešit radikálně. Má v plánu se plně připravit na nadcházející sezonu, kde by chtěl odjet evropskou část mistrovství světa MX2.

Pomyslnou vlajku Motosportklubu Málkov ponese o víkendu v Lokti pouze benjamínek Julek Mikula, který si vyjel v seriálu mistrovství Evropy postup do finále ve třídě 65ccm a v Lokti 22. a 23.7.2017 pojede finálový závod všech zón.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist