Rozhovor s Jiřím Čepelákem

Těsně před začátkem seriálu Mezinárodního Mistrovství České republiky v motokrosu, jsem se zeptal na pár otázek Jiřího Čepeláka, jenž bude obhajovat loňský titul ve třídě MX3.

Ahoj Jirko, jak ses připravoval na letošní sezónu?
Na fyzické kondici jsem začal pracovat už od poloviny listopadu a ve druhé polovině ledna jsem vyrazil do Španělska na dvoutýdenní tréninkový kemp Harryho Evertse. Potom má příprava navazovala na závody italského mistrovství. Tam jsem po odjetí čtyřdílného seriálu obsadil celkově 11. místo.
Kterých závodů se zúčastníš?
Prioritou je samozřejmě domácí šampionát, potom mistrovství Švýcarska, kde bych rád obsazoval místa na bedně a pár závodů německého mistrovství s umístěním v první desítce. Velmi pravděpodobně se jeví i start na MS v MX3 v Holicích a na Slovensku.

Na jakém stroji pojedeš?
Ve třídě MX3 jedu třetí sezónu po sobě na stroji YAMAHA. Motorka funguje perfektně tak jak je, ale díky Yamaha Motor Czech jsem na ni navíc obdržel YRRD kit, který jezdí jezdci v MS (např. De Dycker) a s tímto kitem je výkon ještě o něco lepší.
Co konkurence? Slováci Kohút a Bučenec pro svůj zdravotní stav asi do prvních letošních výsledků zasahovat nebudou, ale co naši nebo Maďar Nemeth nebo někdo z Rakouska?
Martina Kohúta a Tomáše Bučence je mi líto, bohužel i toto se semele. Mně se to stalo také a ne jednou... Velká konkurence bude nejen v Nemethovi, ale i v osobách Martina Michka, Jana Zaremby, Petra Bartoše a Martina Žeravy.

Již tuto neděli 18.4. startuje český mistrák v Pacově, jak se tam těšíš?
Trať v Pacově se mi líbí a jezdecky mi sedí. V tomto prvním mistráku se teprve ukáže, jak kdo na tom letos je, přesto bych už tady rád bojoval o nejvyšší příčky.
Děkuji za rozhovor a přeji úspěšnou sezónu.

Informace o redaktorovi

Radek Lavička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist