Poslední měření sil ve Vranově u Brna

V neděli 20.října 2013 se za účasti pilotů z Francie, Estonska, Rakouska, Slovenska a Polska konalo poslední měření sil českého motokrosu – Mezinárodní mistrovství České republiky družstev ve Vranově u Brna.

Na prestižním závodě, kde se utkávají jezdci tříd MX1, MX2 (125 2T) a MX3, a kde jede každý s každým, se bojovalo opravdu do poslední zatáčky a v součtu bodů na konci závodů rozhodovali stejně až nejlepší dosažené výsledky jezdců družstva.

Poprvé se mezi dospěláky postavil Málkovský Jakub Terešák při své premiéře ve třídě MX2, do které letos po skvělé sezóně ve třídě 85 přestoupil se svojí KTM 125 2T. Jakub ukázal, že s ním konkurence bude muset počítat. V mezinárodních družstvech se utkali na ostří nože družstva Buksa Ados KTM, Osiška MX, Orion-RS Petrol, KRTZ, družstva SMS a další – celkem 24 družstev po třech jezdcích.
Podle očekávání se nejlépe umístilo družstvo Buksa Ados KTM ve složení Tomáš Šimko - Slovensko, Martin Michek – Česká republika, Florent Richier – Francie. Jako druhé dojelo družstvo Osička MX ve složení Jaulin Sulivan – Francie, Maillard Boris – Francie, Neugebauer Filip – Česká republika. Třetí pak skončilo družstvo Orion RS Petrol ve složení Kovář Vašek, Bartoš Petr, Smola František.
Ve skupině družstev SMS (střediska motokrosu ČR) se nejlépe umístilo družstvo SMS ChomutovJakub Terešák, Jan Kučera, Miroslav Jiránek. Druhé bylo středisko SMS Střední ČechyBalík Aleš, Vaněček Martin, Nejedlo Vít a třetí dojelo družstvo SMS Morava Sloupský Jaroslav, Hrabica Jindřich a Janáč Miroslav.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist