Motokrosová sezona skončila závody družstev v jihočeské Kaplici

Na motokrosové dráze v Kaplici si to v sobotu rozdali jezdci o poslední český titul a to v soutěži tříčlenných týmů. Nakonec do Kaplice dorazilo 13. družstev a tak diváci mohli vidět zajímavé souboje jak našich závodníků, tak i borců ze zahraničí

Náš tým Orion Litomyšl- RS Petrol- KRTZ jel zde ve složení Martin Michek, Petr Bartoš oba KTM a doplněn byl Pepíkem Kulhavým stroj Suzuki, úřadujícím mistrem republiky ve třídě MX2. Toto složení bylo velice zajímavé a potvrdili jsme to již v ranní kvalifikaci, kde jsme obsadili druhou pozici za velkým favoritem závodu družstvem Osička MX. Po prví jízdě jsme byli třetí, potom jsme postoupili na druhou příčku a ta nám zůstala i po třetí poslední rundě. Kulhavý s malou motorkou bojoval, Bartoš také zajel dobré výsledky, Michek byl dvakrát druhý, když bojoval vždy o vítězství s Neugebauerem a Franzouzem Richierem. Měli jsme vyrovnané výsledky, což pro družstva je důležité, ale Osičkovci byli prostě lepší a zaslouženě zvítězili, kde hlavní postavou byl francouzský zástupce Richier, který vyhrál obě své jízdy. Stal se tak nejlepším individuálním závodníkem a výrazně pomohl svému týmu. Orioňáci berou tak další titul vicemistra a v depu mohli se svými příznivci slavit velice úspěšnou sezonu. Konečné výsledky- 1. Osička Pfeil Team (Maillard, Neugebauer, Richier)- 11b, 2. Orion Litomyšl- RS Petrol- KRTZ Team (Kulhavý, Michek, Bartoš)- 17b, 3. JH Eurotrans Team (Baudrexl, Staufer, Reisinger)- 27b.
Martin Michek letos vybojoval bronzovou medaili v MS třídy MX3, přidal k tomu ještě zlato z domácího mistráku, zkušený Petr Bartoš se stal již podruhé mistrem Evropy, doma bere stříbro v prestižní kubatuře MX- Open. Jan Mrázek vybojoval pro náš tým titul ve Veteránech. V posledním závodě sezony naši borci tedy ještě přidali další úspěch a to nemůžu ještě zapomenout na šampionát v motoskijoringu, který patří také pod motokros, kde posádka Kunc-Pross brala stříbro. Celkem jsme tedy letos posbírali sedm medaili na mezinárodní, domácí scéně, což v historii našeho družstva nemá obdoby. Jezdcům děkuji za dosažené výsledky, sponzorům za podporu, majitelům za trpělivost a doufám, že i v příštím roce to bude pro nás zajímavé.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist