Motokrosař Zaremba kraloval v úvodu domácího mistrovství

Úspěšný reprezentant z MS MX3 Jan Zaremba ovládl první závod mezinárodního mistrovství ČR v motokrosu. V Pacově vyhrál, v kategorii Open, obě finálové jízdy, a před šesti tisícovou diváckou kulisou potvrdil, že je v současnosti naší domácí jedničkou.

Kapitoly článku

1. jízda třídy MX2
Od startu nejlépe vyrazil Romančík, pak se ale dlouho zdálo, že Sukup suverénně svoji Pole position suverénně potvrdí. V šestém kole však začal druhý Romančík jeho náskok rapidně zkracovat a o dva okruhy později se už objevil v čele. Sukup projel pomalým tempem až na třetím místě za Michalcem a jeho bezmocné otáčení hlavy signalizovalo problém se zadním tlumičem. Vzápětí zmizel v parkovišti závodních strojů a další průběh jízdy se nesl ve znamení souboje mezi Romančíkem a Michalcem. Ten ztrátu na lídra rychle stahoval, poté však prodělal na předjíždění pomalejších jezdců. Michalec se nevzdal, znovu na vedoucího Romančíka získával a pod šachovnicí přijel těsně na druhém místě. Další pořadí: Finěk, Gregor, Soldát, Lakomý, Szolga (Slovensko), Kochaníček, Haizl, Brendl, Wallisch (Rakousko).


1. jízda třídy Veterán
Zpočátku se o zlatý věnec přetahovali Kovář s Heinrichem, s nimi se snažil držet kontakt Krč, ale marně. Závěr jízdy vyzněl jednoznačně ve prospěch Kováře, který projel cílem o 6.741 vteřiny před Heinrichem. Třetí dojel Krč, za ním pak Heřman, domácí J.Hrobský, Potůček, Velký, Kormunda, Štaud a desítku nejlepších uzavřel Sedláček.


1. jízda třídy Open
Stálo to za to! Česká špička předvedla podívanou, která nedala 6000 divákům v Pacovském propadu vydechnout. Po startovní signálu se do čela prodral v nezvyklém černožlutém dresu jedoucí Žerava, ale vedoucí pozici udržel pouze jedno kolo. Před pravou zatáčkou po klesání ho vybrzdil dravě naladěný Čepelák a v 6.kole Žerava kapituloval i před Zarembou. Ten z úvodního kola přijel pátý, chvíli si soupeře jakoby oťukávala a poté už byl k neudržení. V desátém kole si poradil i s Čepelákem, kterého vzápětí dokonce předjel také Bartoš. To už po pádu nepokračoval Žerava a jezdeckým polem se prodíral dopředu Masařík. V prvních metrech po startu mu ani kombinace tří sedmiček na číselné tabulce štěstí nepřinesla a vinou pádu musel Masařík nasadit ke stíhací jízdě. Ve 12. kole se Čepelák vrátil na druhé místo před Bartoše a spolu se Zarembou zbývajícím soupeřům ujel. Ve finiši se Čepelák pokusil Zarembu překvapit, ten si však vedoucí pozici už pohlídal. Pořadí v cíli: Zaremba, Čepelák, Bartoš, Michek, Kadleček, Brabec, Stloukal, Masařík, Máca, Brumla.

2. jízda třídy MX2
Na startu chyběl smolař první jízdy Sukup a všechny zaskočil prudkým nástupem Michalec. Vteřiny na soupeře nabíral plnými hrstmi a nebýt hustých špalírů diváků a o kolo zpět předjížděných soupeřů, možná by se Michalec na na trati i bál...Svůj výkon nezopakoval vítěz první jízdy Romančík, v úvodních dvou kolech jezdil druhý, pak se však propadl za dvojici Gregor – Finěk a dlouho to vypadalo pouze na bramborovou medaili. Ke změně na třetím místě došlo až v posledním kole, které nedokončil Finěk. Nicméně ani Romančíkův posun k zelenému věnci celkový triumf Michalce neohrozil. Za prvním Michalcem dojeli Gregor, Romančík, Žďárský, Soldát, Klemens, Lakomý, Bárta, Brendl a Krch.


Výsledky úvodního podniku MČR motokros Pacov

Open:
1. jízda: 1. Zaremba (KTM), 2. Čepelák (Yamaha), 3. Bartoš (Honda), 4. Michek (Honda),
5. Kadleček (Suzuki)

2. jízda: 1. Zaremba, 2. Bartoš, 3. Žerava (Honda), 4. Kadleček, 5. Masařík (Honda)

Pořadí MČR: 1. Zaremba 50 b., 2. Bartoš 42 b., 3. Čepelák 36 b.


KTM MX2:
1. jízda: 1. Romančík, 2. Michalec (oba Honda), 3. Finěk (Yamaha)
2. jízda: 1. Michalec, 2. Gregor (Kawasaki), 3. Romančík

Veterán:
Pořadí MČR: 1. Kovář (KTM) 50 b., 2. Heinrich (TM) 44 b., 3. Krč (Honda) 40 b.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Libor Zhoř - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist