MMČR v motokrosu – Třetí podnik šampionátu míří na trať v Pacově

Už v neděli 11. června 2023 přivítá třetí podnik HT WOOD MM ČR v motokrosu trať Pacovský Propad, tradiční česká motokrosová bašta. Do Pacova se každoročně těší většina startovního pole, která se může dočkat obrovské podpory od diváků podél trati. Závodníci z každé třídy ukázali na uplynulých dvou závodech, že umí bojovat a předvádět výborné výkony. Těšit se tak můžeme na další adrenalinové rozjížďky plné předjíždějí a soubojů. Jak si aktuálně vedou ti nejlepší?

MX1

Po dvou odjetých závodech je lídrem třídy málkovský Jakub Terešák (HT Group Racing Team). Jakub má skvělou formu a i v Pacově bude chtít ukázat, že mu červená tabulka patří právem. Se šestibodovou ztrátou na lídra přijede do Pacova slovenský závodník Šimon Jošt (Osička MX Team). Jošt má také dobrou formu, tak se nechme překvapit, kdo z nich se postaví na stupínek nejvyšší? Překvapením sezóny je bezesporu průběžné třetí místo Františka Smoly (4 Cross). Rozjížďky a situace na trati mu přihrávají v kombinaci s dobrou formou na pěknou sezónu. Čtvrtá průběžná pozice patří Patrikovi Liškovi (HT Group Racing Team), kterému druhý podnik v Klukách úplně nesedl. Dušan Drdaj zvládl před Pacovem vyzkoušet dakarský motocykl ve Španělsku, tak se nechme překvapit, kam v budoucnu povedou kroky aktuálně pátého závodníka průběžného pořadí a loňského mistra třídy MX1. Na záda mu bodově šlape hned několik jezdců. Nejblíže je slovenská akvizice Pavol Repčák (Orion Racing Team). Repčák má stejný počet bodů a aktuálně je šestý. Sedmou pozici zaujímá Rudolf Weschta (AIR Power), který se na předchozím závodě v Klukách probojoval až na stupně vítězů. Osmičku nejlepších ve třídě MX1 uzavírá Rudolf Plch (Promoto Husqvarna Racing Team) s pětapadesáti body.

MX2

Přesně sto mistrovských bodů má na svém kontě Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team). Wagenknecht letos nezaváhal, má motocykl pod kontrolou, předvádí čistou jízdu a jeho cíl v Pacově bude jasný – zajet stejný výsledek, jako na předchozích závodech. Druhá pozice aktuálně patří Martinovi Krčovi, který se na svém dvoutaktním speciálu stále více přibližuje čelu. Nemá to však jednoduché, protože ve třídě MX2 je hned několik aspirantů, kteří mohou být každý závod na špici. Jedním z nich je Adam Dušek (HT Group Racing Team). Dušek má také dobrou formu, aktuálně je třetí a na druhého Krče mu schází pouhé čtyři body. Čtvrté místo zaujímá Martin Venhoda (Q Racing Team), který by se v Pacově mohl znovu ukázat v boji o TOP3. Na jihočeském závodišti má hodně najeto i Slovák Jaroslav Katriňák (SMF), letos je nenápadným, ale silným závodníkem na průběžném pátém místě. Na šestém místě je Daniel Stehlík, který má bod náskok na sedmého Jiřího Matějce (MX Team Znojmo). Osmý je před Pacovem Stanislav Vašíček (Q Racing Team). Vašíčka v Pacově bohužel neuvidíme a nejspíše se propadne i průběžným hodnocením. Na závodě juniorského šampionátu se poranil a nějakou dobu si bude muset dát pauzu od závodění.

85ccm

Na čele nejslabší třídy je stále na co koukat! Juniorští závodníci předvádějí krásné souboje a vždycky se najde někdo, kdo pořadím pořádně zamíchá. Aktuálním držitelem červené tabulky je Stanislav Pojar, který má před Pacovem náskok čtyři body na druhého Davida Widerwilla (Q Racing Team). Widerwill se bude snažit stáhnout bodovou ztrátu na maximum a z Pacova odjíždět s červenou tabulkou. Třetí je průběžně Adam Hruška (MTX Racing Team), kterému by trať mohla vyhovovat. Stále lepší a lepší výkony předvádí na tratích Filip Křivan. Průběžně je čtvrtý. Ohrozit ho může pátý Szymon Masarczyk (Motosport Chýnov) z Polska, který se řadí ke špici ve třídě. Šestá pozice patří Matyášovi Výletovi (KRTZ motorsport), který patří mezi mladší účastníky, avšak i on dokáže bojovat o pódiové umístění. Dominik Čižinský (Test Racing Team) je po dvou závodech sedmý, Pacov má rád a mohl by tam bojovat v nejlepší pětce. Osmičku nejlepších uzavírá Maxim Zimmerman (MTX Racing Team) ze Slovenska, který letos kombinuje účast na MMČR na 85 ccm a na ME na 65 ccm.

Veterán

Kdo jiný by mohl být na čele než Petr Bartoš (Orion Racing Team)? Bartoš je neskutečný dříč, během závodního dne dá čtyři závodní rozjížďky a v klidu si dokáže udržet vedení na čele v soubojích o další cenný triumf. Druhou průběžnou pozici drží Martin Žerava (KRTZ motorsport), který je jediným závodníkem, který dokáže Bartoše ohrozit. Svou vytrvalost dokázal v Klukách, kdy se po počátečním zaváhání dokázal během několika kol dostat zpátky na druhé místo. Třetí je Michal Votroubek (4 Cross), který na první dvojici prozatím nestačil, ale v Pacově se bude chtít ukázat. Příjemný vstup do sezóny zažívá Martin Trávníček. Trávníček byl zatím pokaždé čtvrtý a čtvrté místo drží i průběžně. Pátý je jihočeský závodník Zdeněk Blábolil (Promoto Husqvarna Racing Team). Šestou pozici drží lídr podtřídy Veterán nad 50 Ivan Černý (Orion Racing Team) ze Slovenska). Sedmým nejlepším závodníkem je Pavel Kňava a osmý je Vladislav Mužík (Motosport Chýnov).

HT WOOD MM ČR v motokrosu 2023

  • 11. 06. 2023 Pacov
  • 02. 07. 2023 Petrovice
  • 03. 09. 2023 Stříbro
  • 17. 09. 2023 Opatov
  • 01. 10. 2023 Přerov
  •  
  • 15. 10. 2023 Dalečín - družstva

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist