MMČR v motokrosu pokračuje závodem v Pacově

Seriál Mezinárodního Mistrovství ČR v motokrosu již několik let po sobě úspěšně začínal v Pacově. Letos se úvodního závodu motokrosového šampionátu „BUKSA/ADOS MOTOKROS 2013“ velmi dobře zhostila Dlouhá Loučka a Pacov tak bude v neděli 19. května závodem druhým

Kapitoly článku

Důvodem této změny byly přípravy na MS MX3, které se letos v Pacově pojede 1. září. Agilní pořadatel Automotoklub Pacov v AČR pojal tuto výzvu ve velkém a všechny potřebné změny areálu a tratě začal tvořit již na konci loňského roku, aby se to všechno stihlo již do českého mistrovství a nemuselo se to dělat na poslední chvíli v létě. Významně v této záležitosti pomáhá i město Pacov, kterému tak patří velký dík!

Největší změnou prošlo parkoviště závodních strojů. Již na podzim na něj poukazovali komisaři MS, kteří areál navštívili. Nastoupily tedy buldozery a depo je dnes v Pacově kaskádovité, podobně jako třeba v Jiníně. To by ale nebyli pracovití pacovští pořadatelé, kdyby zůstalo jen u jedné změny. Pacovský Propad, jak se trať nazývá, doznal ještě dalších změn. V zázemí trati vyrostlo „kontejnerové městečko“. Kdysi mateřská školka kdesi v Rakousku byla letos na jaře převezena na kamionech právě do Pacova a poslouží jako zázemí pro novináře, tiskové středisko, jury, atd.

Částečně se změnila i trať. V rámci bezpečnosti diváků byly vybudovány dva nové podchody a z malých odskoků se tak staly dvě nové lavice. Také byly bezpečně do země zabudovány elektrické kabely, které se v některých místech ještě do loňského roku tyčily, i když v dostatečně výšce, nad profilem tratě. Původně chtěli pacovští udělat i nový prostor pro mechaniky. To jediné se ale nestihlo, neboť zima byla dlouhá a termín pacovského klání pak ještě těsně před sezónou posunut o týden dříve a tak depo pro mechaniky bude na místě původním. To nové, vybetonované v dolní části tratě, kde je lepší výhled na trať, bude k dispozici až pro zářijový závod MS.

Diváci pak budou mít možnost, stejně jako v minulých letech, sledovat závod také na velkém LED monitoru. Pro rodiny s dětmi je připraven bohatý doprovodný program. No a na co se ještě poctiví pacovští pořadatelé zasoustředili? Je to catering! To byla totiž v loňském roce snad jediná slabina celého závodu… Tentokrát bude v celém areálu tratě velké množství stánků s občerstvením, takže se žádný přítomný nebude muset bát, že by něco došlo, nebo že by někde čekal velkou frontu.

Pro diváky je zajímavé také Superfinále, které je letos v šampionátu novinkou. Jedná se o poslední společnou jízdu, která je určena nejlepším jezdcům tříd MX2 a MX1 z jízd prvních. Někteří jezdci, především ze třídy MX2, tuto změnu po závodě v Dlouhé Loučce celkem kritizovali, ale na jezdecké účasti by to rozhodně ubrat nemělo.

Na tuto květnovou neděli tedy zveme všechny příznivce motorismu, protože pacovský závod je vždy velkou sportovní podívanou. V rámci mapy ČR logisticky dobře umístěná a mezi jezdci oblíbená trať láká každoročně v rámci MMČR nejen hodně jezdců, ale i diváků. Pevně doufáme, že nejinak tomu bude i letos! Pořadatelé pro to rozhodně udělali maximum, nyní už zbývá jen doufat, že tomuto závodu bude přát i počasí, které zatím letos motokrosaře (a nejen je) poměrně dost zlobí.

Tréninky začínají v Pacově v 8:00 hod., slavnostní zahájení je plánováno na 12:30 hod. a start první jízdy bude v jednu hodinu po poledni!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist