MMČR v motokrosu pokračuje v jihočeské Kaplici

Jihočeská Kaplice bude v neděli 30. června 2013 hostit třetí závod seriálu „BUKSA/ADOS MOTOKROS 2013“ Mezinárodní Mistrovství České republiky v motokrosu.

Kapitoly článku

Tomuto seriálu letos na rozdíl od jiných závodů přeje počasí, a tak se vydařil jak úvodní závod v Dlouhé Loučce, tak druhý závod v Pacově. Nejinak by tomu mělo být i v Kaplici. V týdnu před závodem sice meteorologové hlásí déšť, na víkend by však mělo být už zase hezky. A tak nezbývá, než si přát, aby tato předpověď vyšla!

Trať v Blanské kotlině je pro hodně závodníků daleko, k tuzemskému šampionátu však patří téměř neodmyslitelně. Tento přírodní okruh se nachází 1 km východně od Kaplice, měří 1631 metrů a má velké převýšení, konkrétně 37 metrů. Povrch je hlinitopísčitý a trať má několik uměle vytvořených skoků. Do budoucna se chystají pořadatelé z AMK Kaplice v AČR trať trochu změnit. Podobně jako je tomu na některých jiných tratích, chtějí přidat moderní technické prvky v podobě „proskakováků“ a nejrychlejší rovný úsek přes údolí chtějí trochu zpomalit. Těchto změn se však trať dočká zřejmě až napřesrok.

Duše kaplického motokrosu Jan Froněk starší si je vědom pro dnešní poměry nevyhovující velikosti parkoviště závodních strojů. „Budou vysečené i louky před depem a bude tam zajištěn přívod elektřiny,“ ujišťuje jezdce, na které nezbyde místo v depu.

„V předvečer závodu, v sobotu 29. 6., se bude na přilehlé dětské trati konat Cross Party s hudbou ve stanu. Občerstvení budeme zajišťovat vlastními silami a každé 6. pivo bude zdarma! To bude platit i v neděli,“ láká především diváky agilní Blanka Vaněčková z pořádajícího klubu, pověřená organizací příprav závodu.

Letošní šestidílný seriál MMČR tímto podnikem završí svou polovinu. S červenou tabulkou průběžných lídrů šampionátu do Kaplice přijede Marek Sukup, jen těsně o jediný bod vedoucí jezdec třídy MX2 před Francouzem Borisem Maillardem. Pětibodový náskok před dalším Francouzem Florentem Richierem má vedoucí jezdec třídy MX1 Filip Neugebauer.

Dušan Kotrla zase vévodí třídě Veterán. Jeho náskok před druhým Michalem Baborovským je sedm bodů. Čelo všech tříd je tedy hodně vyrovnané, což slibuje zajímavé sportovní klání. Po Kaplici se začnou pomalu ale jistě rýsovat žhaví kandidáti na letošní titul.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist