MMČR Motokros – Třetí závod sezony přivítá Dalečín

Třetím závodem v kalendáři seriálu Kůta MMČR v motokrosu je už tuto neděli 26.května Dalečín na Vysočině. Krásná trať, pěkné skoky a snad konečně počasí lepší než bylo na posledních zmrzlých závodech. A co nás čeká v jednotlivých třídách?

Kapitoly článku

MX1: Tady vládne Maďarsko

Viděli jsme už loni, že Bence Szvoboda (Buksa/Ados KTM Team) měl velkou rychlost a nebýt zranění a vynechaných závodů, mohl s šampionem Martinem Michkem (Buksa/Ados KTM Team) až do poslední zatáčky bojovat o prvenství. Jenže letos zatím Michek nejel ani jeden závod Kůta MMČR a má obrovskou bodovou ztrátu, kterou by jenom těžko doháněl. Ovšem v Dalečíně bychom ho vidět už opravdu měli a je zatím otázkou, jak na tom bude ve srovnání se soupeři. Rychlost má, to dokazuje průběžným vedením v mistrovství Evropy Open.

Szvoboda vede český šampionát s docela slušným bodovým náskokem, ale vlastně jenom proto, že jezdci, kteří jsou na druhém a třetím místě, měli každý v jedné rozjížďce smůlu, a přišli tak o body. Ale jak vždycky říkáme, tohle je motokros a zatím opravdu není nic jisté. Stále je adeptem na vítězství i Lukas Neurauter anebo Filip Neugebauer (oba Osička MX Team), kteří jsou oba na druhé pozici, mají bodovou shodu. Šanci mají i další jména. Bodově nedaleko za nimi je čtvrtý Václav Kovář (HT Group Racing Team), pátý Tomek Wysocki a šestý Jaromír Romančík (oba JD GUNNEX KTM Racing Team).

MX2: Kdo přijde tentokrát?

A urve si pro sebe vítězství? To se neptáme nadarmo, protože tahle situace nastala zatím na obou republikových závodech. V Lokti to byl Rene Hofer, který vyhrál, ale dalších závodů se nezúčastní, minule v Pacově zvítězil Richard Šikyňa (JD GUNNEX KTM Racing Team), ani on už letos ale nebude mít možnost na MMČR dorazit. Přijede zase někdo náhodný, nebo to tentokrát bude už jenom mezi stálými účastníky seriálu? Jestli ano, má nejvyšší šance Šimon Jošt (Osička MX Team), který má stabilní výsledky, zatím vždy dojel třetí, ale průběžně má na motorce červenou tabulku lídra. Zatím druhý Jakub Terešák (HT Group Racing Team) doteď neměl tak stabilní výsledky jako Jošt, ale k tomuto umístění mu velmi pomohlo hezké druhé místo z Pacova. Celkově třetí je zatím Martin Krč (Buksa/Ados KTM Team), který je možná ve výsledku o chlup rychlejší než Terešák, ale i jeho provázela smůla. Čtvrtý Jonáš Nedvěd (Orion Racing Team) měl zatím bezpochyby nejlepší starty. Po každé jsme ho v zatáčce viděli jako prvního, potom ale vždy přišla chyba nebo únava. Uvidíme, jak se bude dařit v Dalečíně. Na nejvyšší příčky ale aspirují i další – Pavel Dvořáček (SMX Racing Team),Denis Poláš a určitě i Dušan Drdaj (Yamaha Čepelák Racing Team), jenom musí zlepšit starty.

Ženy: To je jízda!

Kdo byl v Pacově, určitě mu utkvěl v paměti i závod ženské kategorie. Byly to boje od startu až do cíle a první trojka jela kolo na kolo. Nikdo netušil, která ze závodnic z toho vyjde jako vítězka. Nakonec, i když se pěkně nadřela, tak stejně jako v Lokti zvítězila Kristýna Vítková (Yamaha Čepelák Racing Team). Po závodě ale říkala, že holky pěkně zrychlily a rozhodně vítězství nebylo zadarmo. Velmi dobře, asi nejlépe za poslední roky, jela Marika Mlýnková, která skončila druhá, průběžně je ovšem třetí, protože před ní je ještě Barbora Laňková (Orion Racing Team). Tu v Pacově trápilo koleno, na výkonu ale nebylo skoro nic znát, a nechme se překvapit, jak poletí v Dalečíně. A přijedou i další rychlé holky – Kristýna Řeřichová, Viktorii Kellerová nebo Kristýna Tomišková (Team motokrosová škola). Na trati ovšem neuvidíme Terezu Hromkovou (HT Group Racing Team) kvůli problémům se zády.

Veterán: Kdo vyhraje?

To je vlastně jenom taková řečnická otázka. Ve třídě veterán už se na čele dlouho nic nezměnilo. Pokud na závody dorazí Martin Žerava (KRTZ Motorsport), vyhraje. Na svoje soupeře má takový náskok, že existuje jenom hodně malá šance, že by ho porazily. Ale všechno je možné…
Nutno dodat, že i od druhého místa je na tuto třídu velmi pěkná podívaná. Zdeněk Pučálka (KRTZ Motorsport) si zatím drží průběžné druhé místo, na druhé pozici do cíle dojel zatím pokaždé. Třetí je před Dalečínem Roman Majer. Mimo to zatím vede i kategorii Veterán 50+.

Kdy? Neděle, 26.května 2019
Kde? Dalečín, 49.5755131 16.2359175
Vstupné – Kč 200,-
Časový harmonogramZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist