Michek vybojoval v Přerově první svůj titul, Bartoš nakonec skončil druhý

Vynikající motokros viděli diváci při posledním závodě českého šampionátu, který se jel o víkendu v Přerově. Ve slabší kubatuře MX2 mohlo myslet před závodem ještě pět závodníků na konečný úspěch. Své kvality ukázal opět francouzský borec Florent Richier, který zde vyhrál obě své jízdy, ale nakonec to na obhájení titulu nestačilo. Josef Kulhavý totiž dojel dvakrát druhý a to mu zaručovalo kýžený primát v této kategorii. Bronz bral v Přerově Maďar Bence Svoboda. Konečné pořadí v mistráku- 1. Kulhavý- 272b, 2. Richier- 267, 3. Sukup- 263b.

V prestižní třídě MX- OPEN ovládl první jízdu Petr Bartoš z týmu Orion Litomyšl- RS Petrol, když druhý skončil jeho stájový kolega Martin Michek oba jedoucí na motocyklu KTM a třetí příčku zaujal nestárnoucí Martin Žerava. Letošní medailista z MS Michek mohl již se svými příznivci slavit v cíli první seniorský primát o tom jestli Bartoš bude celkově druhý se muselo ještě čekat. Bylo jasné, že Petr pokud chce vicemistra, tak musí porazit Maďara, protože Németh vedl před poslední jízdou o jeden bod před Bartošem. Start se zase povedl nejlépe Michkovi za nim jel Žerava, Németh, Kohút a Bartoš. Diváci viděli krásné souboje a do předu hnali Bartoše, protože v tu chvíli to hrálo pro Maďara, navíc mu kryl záda jeho stájový kolega Slovák Kohút. Bartoš však zabojoval a ukázal proč je letošním mistrem Evropy. Nejdříve předjel Kohúta a pak zaútočil i na Maďara. To se nakonec podařilo, soupeři Péťovi prostě nestačili a když Michek musel kvůli problémům ze zadním kolem zvolnit, tak Petr prolétl cílem jako druhý za dobře jedoucím Žeravou. To už ale v depu propukla velká sláva a Orioňáci se seběhli, protože po druhé rundě se ještě slavil navíc s Bartošem i titul vicemistra. Nakonec pro Németha zbyla v šampionátu bronzová medaile, úřadující mistr Čepelák obsadil celkově až čtvrtou pozici, Žerava je pátý.
Našim klukům je za dosažené letošní výsledky pogratulovat, je to opravdu sezona snů a v historii našeho snažení určitě nejzdařilejší rok a to máme před sebou ještě poslední vystoupení, závody družstev v jihočeské Kaplici, kde naše hvězdy doplní novopečený šampion Kulhavý a šance na dobrý výsledek je tedy velká. Konečné pořadí MX- OPEN- 1. Michek- 296b, 2. Bartoš- 257b, 3. Németh- 254b, 4. Čepelák- 242b, 5. Žerava- 238b.
Ve Veteránech opět nenašel přemožitele Jan Mrázek z našeho družstva a tak na trati si už jen užíval svůj letošní primát. Za nim nakonec v Přerově dojel domácí borec Petr Dokoupil a bronz bral Miloš Buřival. Z prvního veteránského titulu se tak raduje Mrázek- 347b, 2. Skalka- 237b, 3. Gottvald- 211b.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist