Jinín o titulech nerozhodl

Český motokrosový šampionát 2011 se blíží do svého finále. Předposledním závodem byl jihočeský Jinín u Strakonic, který se jel netradičně už v sobotu. Favorizovaní Richier a Michek shodně ulomili v jedné jízdě řadící páky na svých motocyklech a tak se o titulech v kubaturách MX2 a MX3-Open rozhodne až 10. října v Přerově.

Kapitoly článku

Ve třídě MX2 dal holeshot Francouz Florent Richier. Sice během jízdy stačil i upadnout, vítězství před svým týmovým kolegou z Osička MX teamu Markem Sukupem však udržel. Druhý tedy byl právě Sukup. Zpočátku jízdy se vepředu držel junior Miroslav Jiránek, nakonec se však propadl a na třetí příčku se probojoval dosavadní lídr seriálu třídy MX2 Josef Kulhavý. Vítězstvím v jízdě se však na čelo průběžné klasifikace dostal Richier a vedl tak o pouhý bod před Kulhavým.

Ve druhé jízdě této kubatury ulomil hned v prvním kole řadící páku Francouz Florent Richier. Jeho pohotový mechanik mu ji však stačil vyměnit, Richier započal stíhací jízdu a stihl být ještě třináctý. Vedení se tak ujal jeho týmový kolega Marek Sukup a udržel si vedení až do cíle. Tím si vybojoval i průběžné vedení v seriálu. Druhý skončil Tomáš Šimko, který jízdu dokončil i s rozraženým čelem, které bylo po ráně od letícího kamenu na šití. Celkově mu to dalo třetí místo. Díky dobrým výkonům v obou jízdách si nakonec druhé místo odváží Josef Kulhavý a je průběžně druhý těsně za Sukupem. Richier tak pojede do finále v Přerově s určitou ztrátou, všechno je však ještě hodně otevřené.
MX2 - 1. jízda: 1. Richier Florent FRA DMSB Kawasaki Osicka MX TEAM, 2. Sukup Marek CZE ACCR Kawasaki Osicka MX TEAM, 3. Kulhavý Josef CZE ACCR Suzuki KRTZ IV. v ACR, 4. Špicák Milan CZE ACCR Kawasaki BRUMLA RACING TEAM, 5. Šimko Tomáš SVK SMF KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team, 6. Szvoboda Bence HUN MAMS KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team - ve výsledcích bohužel chybí časové údaje.

MX2 - 2. jízda: 1. Sukup Marek CZE ACCR Kawasaki Osicka MX TEAM 35:56.536, 2. Šimko Tomáš SVK SMF KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team +03.459, 3. Kulhavý Josef CZE ACCR Suzuki KRTZ IV. v ACR +04.145, 4. Kosmák David CZE ACCR Yamaha TEAM MAX 2 +21.380, 5. Szvoboda Bence HUN MAMS KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team +34.542, 6. Špicák Milan CZE ACCR Kawasaki BRUMLA RACING TEAM +42.555.

MX2 - celkově: 1. Sukup Marek CZE ACCR Kawasaki Osicka MX TEAM 47 bodů, 2. Kulhavý Josef CZE ACCR Suzuki KRTZ IV. v ACR 40 b., 3. Šimko Tomáš SVK SMF KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team 38 b., 4. Richier Florent FRA DMSB Kawasaki Osicka MX TEAM 33 b., 5. Špicák Milan CZE ACCR Kawasaki BRUMLA RACING TEAM 33 b., 6. Kosmák David CZE ACCR Yamaha TEAM MAX 2 31 b.
MX2 - stav šampionátu: 1. Sukup Marek CZE ACCR Osicka MX TEAM 232 bodů, 2. Kulhavý Josef CZE ACCR KRTZ IV. v ACR 228 b., 2.  3. Richier Florent FRA DMSB Osicka MX TEAM 217 b.., 4. Šimko Tomáš SVK SMF LR COSMETIC-ADOS KTM team 202 b., 5. Špičák Milan CZE ACCR BRUMLA RACING TEAM 198 b., 6. Szvoboda Bence HUN MAMS LR COSMETIC-ADOS KTM team 165 b.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist