Holky si to rozdaly v Pacově

Možná, že se k vám již dostala informace, že holky jezdí motokros. Ano a uplynulý víkend jely již druhý závod motokrosového seriálu Mistrovství České republiky v Pacově pod názvem Dámský pohár. Tento pohár se jede společně s přeborem Jižní Moravy – Meteor Cup pod vedením Martina Rigó a Pavla Malého. Pacovský závod měl být třetím závodem tohoto mistrovství, ale původní druhý podnik se pro nesjízdnost tratě „Holý kopec“ u Moravských Budějovic nekonal.

Kapitoly článku

Nechybělo mnoho a závod na slavné pacovské trati byl také ohrožen. Vytrvalý déšť z povrchu okruhu udělal své, ale pořadatelé se nevzdali a udělali pro závod maximum. Do karet jim hrálo i počasí, které se umoudřilo a v den konání závodu již nepršelo. I tak byl terén pro některé jezdce tvrdým oříškem.
Asi největší pozornost na sebe poutaly naše dvě v současnosti nejlepší motokrosařky. Jana Bártová a Barbora Laňková na našem území proti sobě ještě nestartovaly a tak se čekalo na přímé srovnání těchto slečen. V minulých letech byla Jana vždy na začátku sezóny nešťastně zraněna a první závod letošního mistrovství vypustila kvůli závodu v Německu.
Hned po startu se ukázalo, že tyto dvě sokyně jsou minimálně o třídu výše a celému startovnímu poli ujížděly. Nejlépe odstartovala Jana Bártová a hned za ní jela Barbora Laňková a Jana Antošová, která se však dlouho první dvojice neudržela. Na čele k žádným změnám nedocházelo. Souboje spíše probíhaly ve středu jezdeckého pole, kde je větší jezdecká vyrovnanost dívek. Obě rozjížďky měly podobný průběh kdy si Jana udělala asi čtrnácti vteřinový náskok před Barborou, který si udržela do cíle. Za Barborou jezdila Jana Antošová s odstupem asi jedné minuty a za ní Marika Mlýnková s Dominikou Zápalovou.
Toto pacovské klání vyhrála Jana před Barborou.
Celkově vede Barbora Laňková. Sezóna teprve začíná a sport je nevyzpytatelný a tak se ještě máme na co těšit.

Informace o redaktorovi

Radek Lavička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist