Dámský pohár - Smrk u Třebíče

V sobotu se jel čtvrtý závod dvanáctidílného motokrosového seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky žen ve Smrku u Třebíče.

Kapitoly článku

Čtrnáct odvážných a hodně rychlých dívek přivítala pěkně připravená a bezpečná trať. Ale pěkná byla pouze v tréninku. Hlinitopísčitý povrch se během rozjížděk rychle rozbíjel a závodnicím bral hodně sil. Při absenci, velice rychlé Jany Bártové se nejvíce dařilo Janě Antošové úřadující mistryni republiky z loňské sezóny. Jana letos sedlá stroj KTM 350 a vede si velice suverénně.
První jízdu vyhrála s velkým náskokem a druhou dojela na druhém místě po velké stíhací jízdě zaviněné pádem a celkem velkým zdržením. Tuto situaci stoprocentně využila Lucie Simonová a jízdu vyhrála. Holky si tak prohodily pořadí z první jízdy. V obou jízdách pak na třetí pozici dojela Barbora Laňková.
Novinkou v Dámském poháru je zavedení třídy dvoutaktních strojů. Slečny jedou společně s ostatními, ale jsou vyhlašovány zvlášť. Zde si nejlépe vede Kristýna Vítková před Kristýnou Řeřichovou a Evou Čermákovou.
Další závod se jede 21.5. v Dubňanech u Hodonína.

Informace o redaktorovi

Radek Lavička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist