Čepeláková bodovala na písku v Německu

Aneta Čepeláková má za sebou premiéru v Ladies Cupu, nejvyšším německém motokrosovém seriálu žen v Německu. S celkovým desátým místem na těžké pískové trati je spokojená, nyní míří do Dánska na první závod mistrovství Evropy.

V Bensdorfu se sešlo početné pole 32 závodnic a česká výprava se určitě neztratila. V první jízdě šestnáctiletá Aneta (Yamaha YZ250F) brala naprosto jasně první místo po startu, ale bohužel byla sražena soupeřkou přijíždějící trochu nesmyslně z boční strany. Naštěstí ale se vše u Čepelákové obešlo bez zranění, zmiňovaná soupeřka na tom byla hůře. Aneta tak mohla pokračovat v jízdě, byť měla hned v úvodu ztrátu jednoho kola. Do druhé jízdy odstartovala jako patnáctá a v cíli brala cenné umístění v Top 10. Vítězkou v Bensdorfu se stala Larissa Papenmeierová, která vyhrála obě jízdy. Dvě druhá místa brala Malou Jakobsenová. Čepeláková nabrala nové zkušenosti hlavně s jízdou na písku a následující víkend ji čeká první závod mistrovství Evropy v dánském Fjerritslev.

Aneta Čepeláková: „Trať v Bensdorfu byla písková, což pro mě byla výzva, protože jsme na písku moc netrénovali. V první jízdě jsem málem brala holeshot, ale srazili jsme se v první zatáčce s jinou závodnicí. Snažila jsem se posbírat co nejrychleji, a po zastávce v pitline na srovnání páček jsem dostala kolo. Stíhací jízdou jsem ztrátu dohnala na 14. místo. Ve druhé jízdě jsem start pokazila, ale našla jsem si svou cestu na deváté místo. S celkovým desátým místem jsem spokojená, hlavně po těch komplikacích v první jízdě a proto, že trať to byla opravdu těžká.“  

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist