Minibikeři závodili v Písku

Třetí podnik Přeboru České republiky minibike 40 se konal na multifunkční trati v Písku. Ve všech třídách potvrdili své role favorité, což však neubralo na dramatičnosti jednotlivých závodů.

David Kruliš a Michal Kolek chtěli získat skalp Němce Klause Heidla v Juniorech A, ale ani jeden na Klause s jeho čtyřtaktní Pasini nestačil, a tak rakouský jezdec zvýšil, díky vítězství, náskok v celkovém pořadí, právě před Krulišem a Kolkem, kteří ho v doprovodili na stupních vítězů.
Ve velké formě je letos Míra Popov , který zatím nepoznal prohru v Juniorech B. Za jeho zády se však opět tvrdě soupeřilo. Hlavními aktéry byli Martin Marx na polini, proti Karlu Hanikovi a Radku Sokolovi, kteří sedlají tovární minibiky Blata.
V Elite A Kuba Kornfeil nedokončil první závod Brně, ale svojí ztrátu po třech podnicích stáhl již na jediný bod, který ztrácí na Radima Rosického. Kuba Kornfeil je veliký talent, který již dokonce ve svých třinácti letech měl tu možnost závodit na tovární stopětadvacítce. Stalo se tomu při závodě IDM na Hockenheimu, a Kuba si při své premiéře nevedl špatně, když obsadil 24.místo ze čtyřicítky klasifikovaných. Jeho osud je dále v rukou vedení KTM. V Písku na minibikách byl však k neporažení a vyhrál s rozdílem třídy. O druhé místo bojovali Láďa Chmelík s Radimem Rosickým, jejich souboj vyvrcholil v posledním kole druhé jízdy, kdy Radim v souboji ve skupince havaroval v nebezpečném a nesmyslném retardéru, postaveném z dvou řad gum vprostřed rovinky. Chmelík tak projel cílem druhý, Radim dotlačil svoji GRC na pátém místě, a to i se zlomenou rukou! V součtu obou jízd byl tedy první Kornfeil, druhý Chmelík, třetí Rosický.
V Elite B zvýšil náskok v tabulce Lukáš Ducháček, druhé místo si vyjel Vít Bromovský, na kterého tentokrát nestačila ani Tereza Sovová. Seniory má ve své režii tým Roháčů. Zlatý věnec si pověsil na krk Jirka Brada a stříbrný Pavel Roháč. V loketním souboji si zbývající třetí místo na stupních vítězů vydobyl Honza Antoni nad Jindrou Kličkou.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist