Zlatý double unikl Ondrovi Vostatkovi jen o vlásek

O víkendu 8. a 9. srpna 2015 se český jezdec Ondřej Vostatek vrátil zpět po španělském CEVu a Mistrovství Evropy v Itálii do německého šampionátu ADAC Mini Bike Cup, který pokračoval na trati ve Faßbergu. V kategorii pokročilých jezdců se stal vítězem kvalifikace a v obou závodech vybojoval pódium, když v prvním závodě zvítězil a ve druhém obsadil těsně druhé místo.

Po náročném programu ve Španělsku a Itálii se Ondřej po dvou dnech odpočinku vydal opět na závodní dráhu, tentokrát v Německu. Na trati ve Faßbergu absolvoval spolu s ostatními jezdci volné tréninky v pátek a v sobotu dopoledne, odpoledne již nastoupil do kvalifikace. Oba závody se jely tentokrát až v neděli.

První i druhou kvalifikaci Ondřej vyhrál a s časem 46,1s získal pole position. V prvním závodě Ondřej neodstartoval ideálně a propadl se na třetí pozici. Ještě v prvním kole se posunul na druhou pozici a vzápětí se dostal do vedení. Po té začal velmi vyrovnaný souboj prvních tří jezdců, kteří si několikrát vyměnili své pozice. V druhé půli závodu se však Ondřej dostal do svého obvykle rychlého tempa. Pak už ho nikdo ze soupeřů nebyl schopen ohrozit, a mohl si dojet pro deváté vítězství v řadě.

Ve druhém závodě vjížděl Ondřej do první zatáčky na druhé pozici a už ve druhém kole opět převzal vedení. Nasadil velmi vysoké tempo, které akceptoval pouze Fin Kenny Koskinen. Schylovalo se k dalšímu vítěznému úniku, když náš jezdec v nájezdu na dlouhou rovinu ve výjezdu prořadil, ztratil rychlost a tím i jednosekundový náskok. Fin toho dokázal využít a ujal se vedení. Pak následoval tuhý boj, při kterém se oba jezdci dostali i do kontaktu a několikrát si vyměnili pozice. I přesto, že Ondřej během závodu vyrovnal rekord trati a zajel čas 45,8s, v závěru měl více štěstí Fin. Našemu jezdci uniklo další vítězství pouze o 0,153 setiny sekundy a obsadil druhé místo.

Jan Vostatek závody komentoval slovy: „I když Ondra ve druhém závodě nezvítězil, jsem s jeho výkonem naprosto spokojen. Snad poprvé musel o vítězství opravdu tvrdě bojovat a tyto zkušenosti potřebujeme.“

„Je vidět jak Ondra vyzrává i po psychické stránce a dokáže si poradit i v situaci, která se nevyvíjí podle jeho představ. Udělal sice chybu, která ho stála vítězství, ale přesto bojoval až do konce. Byl to prostě parádní závod a gratuluji všem ke skvělým výkonům.“


Nyní se Ondřej Vostatek přesunul do holandského Assenu, kde se 15. a 16. srpna 2015 pojede druhá část Mistrovství Evropy. Náš nadějný jezdec je po úvodní části z italské Pomposy na první příčce a bude bojovat o titul Mistra Evropy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist