V Harsewinkelu naši opět na bedně

V sobotu 22.června 2013 se odjely další závody německého seriálu ADAC Mini Bike Cup, tentokrát na trati v Harsenwinkelu. I po nevydařené kvalifikaci vybojoval Ondřej Vostatek ve své kategorii třetí a druhé místo a stále vede v celkovém pořadí šampionátu.

Během sobotní kvalifikace se Ondřejovi příliš nedařilo. Navíc po pádu v druhé kvalifikaci následovala ještě penalizace za pomoc při nastartování motocyklu. Výsledkem bylo pouze osmé místo a start až ze třetí řady. Ondřejovi se však podařilo uprostřed závodního pole rychle odstartovat a hned po startu několik soupeřů předjel. Po celou dobu závodů předváděl vynikající jízdu, když bojoval o každou pozici.

V prvním závodě si tak dojel pro třetí místo se ztrátou pouhé 0,1 sekundy na druhého jezdce. V druhém závodě bojoval dokonce o první příčku, ale závod byl kvůli pádu předčasně ukončen. Nakonec skončil na místě druhém se ztrátou několika setinek sekundy na prvního jezdce a zajel „best lap“ trati ve své kategorii.
Jan Vostatek uvedl: „Snad jsme prolomili prokletí této trati, na které se nám nedařilo ani v loňském roce. Měli jsme problém s nastavením motocyklu a z toho pramenil Ondrův pád v kvalifikaci. Penalizace nás velice mrzí, ale bohužel se nedalo nic dělat. Potřebovali jsme, aby Ondra kvalifikaci dokončil a co nejvíce si najel trať. Myslím, že startovat uprostřed závodního pole pro něj bylo další cennou zkušeností stejně jako to, že se dopředu musel probojovat. Konečně si mohl také pořádně zazávodit a uvědomit si, že soupeři se stále zlepšují a rozhodně mu nenechají nic zadarmo.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist